ASV zemūdene ierodas Gvantanamo līcī dienu pēc Krievijas karakuģu ierašanās Kubā

Pasaule
LETA 09:23, 14.06.2024 0

Gvantanamo līcī Kubā ieradusies ASV karaflotes zemūdene, un tas noticis dienu pēc tam, kad Kubā ieradās Krievijas karakuģi.

 

ASV Dienvidu pavēlniecība pavēstīja, ka ASV ātrgaitas atomzemūdene "USS Helena" ceturtdien iepeldēja ūdeņos netālu no ASV bāzes Gvantanamo līcī Kubā, un tas notika tikai dienu pēc tam, kad Krievijas fregate, atomzemūdene, naftas tankkuģis un glābšanas velkonis pēc mācībām Atlantijas okeānā šķērsoja Havanas līci.

Šī pietura ir daļa no "ierindas ostas apmeklējuma", zemūdenei ceļojot pa Dienvidu pavēlniecības reģionu, teikts ASV pavēlniecības paziņojumā sociālajos tīklos.

Arī citi ASV kuģi ir seko līdzi Krievijas mācībām, kas, pēc Pentagona amatpersonu teiktā, nerada draudus ASV.

Kubā trešdien piestāja trīs Krievijas karakuģi un kodolzemūdene.

Havanā uz piecām dienām piestāja Krievijas fregate "Admiral Gorškov", kodolzemūdene "Kazaņ", karaflotes naftas tankkuģis "Pašin" un glābšanas velkonis. Kuba apgalvo, ka kodolieroči zemūdenē neatrodas.

Kuba un Krievija ir satuvinājušas kopš 2022.gada, kad, nonākot arvien lielākā starptautiskā izolācijā, Maskava sāka meklēt jaunus diplomātiskos un tirdzniecības partnerus.

Kubas prezidents Migels Diass-Kanels pagājušajā mēnesī tikās ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu ikgadējā 9.maija militārajā parādē Sarkanajā laukumā pie Kremļa.

Aukstā kara laikā Kuba un PSRS bija tuvas sabiedrotās, bet pēc PSRS sabrukuma sadarbība strauji izsīka.

Strādājot pie attiecību atjaunošanas, sabiedrotie ir parakstījuši sadarbības līgumus būvniecības, informācijas tehnoloģiju, banku, cukura, transporta un tūrisma jomā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Aptauja: atbalsts Herisai un Trampam teju vienāds

Amerikāņu vidū, kas sliecas balsot gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, 48% atbalsta demokrātu kandidāti Kamalu Herisu, bet 47% republikāni Donaldu Trampu, konstatēts telekanāla CNN un pētījumu centra SSRS aptaujā.

Pasaule Mediji: Krievija sistemātiski nodarbojas ar spiegošanu Baltijas jūrā

Krievija sistemātiski vāc informāciju par gāzes cauruļvadiem, datu kabeļiem, vēja ģeneratoru parkiem un militāro infrastruktūru Baltijas jūrā, vēsta Vācijas mediji.

Pasaule ANO: 15 miljoniem ukraiņu nepieciešama humānā palīdzība

Ukrainā humānā palīdzība ir nepieciešama 15 miljoniem cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse ir sievietes un bērni, uzrunā ANO Drošības padomes sanāksmē Ņujorkā paziņoja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.

Pasaule Izraēla turpina veikt gaisa triecienus Libānā

Izraēlas Gaisa spēki otrdien turpina triecienus Libānā, pavēstījusi Izraēlas armija.

Lasiet arī

Pasaule Apšaudē ASV Alabamas štatā četri cilvēki nogalināti

Četri cilvēki nogalināti un vairāk nekā 20 ievainoti apšaudē ASV Alabamas štata Birmingemas naktsdzīves rajonā, informēja vietējā policija.

Ekonomika Latvija un ASV apliecina gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos

Latvija un ASV apliecinājušas gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Volzs nav cietis viņa autokorteža mašīnu avārijā

ASV viceprezidenta amata kandidāts no Demokrātu partijas Tims Volzs pirmdien palika neskarts, kad dažas viņa autokorteža mašīnas iekļuva avārijā, braucot no lidostas uz vēlēšanu kampaņas pasākumu Milvoki pilsētā.