Kanāda piegādās Ukrainai raķetes un munīciju

Pasaule
LETA 18:45, 13.06.2024 0

Kanāda piegādās Ukrainai raķetes, munīciju vieglajiem ieročiem un tālvadības ieroču stacijas "Nanuk", ceturtdien Briselē paziņojis Kanādas aizsardzības ministrs Bils Blērs.

 

Ministrs sacīja, ka Kanāda piegādās Ukrainai 2300 "gaiss-zeme" raķetes CRV7. Blērs norādīja, ka Kanādas gaisa spēki agrāk izmantoja CRV7 lidmašīnās CF-18, bet "Nanuk" Kanādas armija izmanto vieglajās bruņumašīnās.

Viņš piebilda, ka šonedēļ Kanāda sāk 50 jaunu bruņumašīnu piegādi Ukrainai. "Šonedēļ Kanādu atstāja pirmie četri transportlīdzekļi, un tuvāko nedēļu laikā tie tiks piegādāti Ukrainas bruņotajiem spēkiem," paziņoja ministrs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Aptauja: atbalsts Herisai un Trampam teju vienāds

Amerikāņu vidū, kas sliecas balsot gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, 48% atbalsta demokrātu kandidāti Kamalu Herisu, bet 47% republikāni Donaldu Trampu, konstatēts telekanāla CNN un pētījumu centra SSRS aptaujā.

Pasaule Mediji: Krievija sistemātiski nodarbojas ar spiegošanu Baltijas jūrā

Krievija sistemātiski vāc informāciju par gāzes cauruļvadiem, datu kabeļiem, vēja ģeneratoru parkiem un militāro infrastruktūru Baltijas jūrā, vēsta Vācijas mediji.

Pasaule ANO: 15 miljoniem ukraiņu nepieciešama humānā palīdzība

Ukrainā humānā palīdzība ir nepieciešama 15 miljoniem cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse ir sievietes un bērni, uzrunā ANO Drošības padomes sanāksmē Ņujorkā paziņoja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.

Pasaule Izraēla turpina veikt gaisa triecienus Libānā

Izraēlas Gaisa spēki otrdien turpina triecienus Libānā, pavēstījusi Izraēlas armija.

Lasiet arī

Sabiedrība Kanādas «Grifoni» iepriekš bija labi «karstajos punktos» (+VIDEO)

Pastāvīga kaujas helikopteru izvietošana Latvijā palīdzēs savaldīt Krieviju.

Sabiedrība Kanāda nākamgad Latvijā izvietos arī helikopterus (VIDEO)

Kanāda nākamgad Latvijā izvietos arī helikopterus, piektdien Rīgā pēc tikšanās ar Latvijas kolēģi Andri Sprūdu (P) žurnālistiem atzina Kanādas nacionālās aizsardzības ministrs Bils Blērs.

Pasaule Automobiļa eksplozijā uz ASV-Kanādas robežas gājuši bojā divi cilvēki

Uz ASV-Kanādas robežas pie Niagāras ūdenskrituma ir eksplodējis automobilis, un divi cilvēki tajā ir gājuši bojā, trešdien pavēstīja ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) un ASV mediji.

Pasaule Kanāda izraida Indijas diplomātu, saistot Indiju ar sikhu aktīvista slepkavību

Kanāda pirmdien apsūdzēja Indijas valdību saistībā ar Kanādas sikhu aktīvista slepkavību pie Vankūveras un izraidīja Indijas diplomātu, kurš vadījis Indijas izlūkdienesta nodaļu Kanādā.