ASV plāno piegādāt Ukrainai vēl vienu sistēmu «Patriot»

Pasaule
LETA 07:31, 12.06.2024 0

ASV prezidents Džo Baidens plāno padarīt Ukrainai pieejamu vēl vienu pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot", lai atvairītu Krievijas gaisa uzbrukumus, otrdien ziņoja laikraksts "New York Tiimes", atsaucoties uz vārdos nenosauktiem ASV valdības avotiem.

 

Baidens pieņēma šādu lēmumu pēc vairākām augsta līmeņa sanāksmēm pagājušajā nedēļā, ziņoja "New York Times".

ASV Nacionālās drošības padomes sakaru direktors Džons Kērbijs neapstiprināja šo ziņu, kad viņam tika jautāts par to.

"New York Times" ziņoja, ka šī sistēma atrodas Polijā un var tikt nosūtīta uz frontes līniju Ukrainā dažu dienu laikā.

Ja šie plāni tiks apstiprināti, tā būs otrā otrā ASV ražotā sistēma "Patriot", kuru Kijevai nodrošinājusi Vašingtona.

Baidens pirms 18 mēnešiem atļāva piegādāt Ukrainai pirmo sistēmu "Patriot", kad Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apmeklēja ASV pirmoreiz kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma sākuma, lai teiktu uzrunu ASV Kongresā.

ASV arī ir piegādājušas Ukrainai raķetes "Patriot".

"Patriot" tiek uzskatīta par vienu no modernākajām pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmām mūsdienu karadarbībā. To var izmantot pret ienaidnieka aviāciju, ballistiskajām raķetēm un spārnotajām raķetēm. Šīs sistēmas raķetes var trāpīt mērķiem apmēram 100 kilometru attālumā un līdz 30 kilometru augstumā.

Vācija ir piegādājusi Ukrainai divas šādas sistēmas un apsolījusi nosūtīt vēl vienu. Zelenskis, kurš otrdien Berlīnē piedalījās Ukrainas atjaunošanas konferencē, arī apmeklēja Ukrainas karavīrus, kas pašlaik Vācijā tiek apmācīti "Patriot" izmantošanai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainā Krievijas raķešu triecienā cietuši pieci lietuvieši

Ukrainā pirmdienas rītā notikušajā raķešu uzbrukumā tika ievainoti pieci vīrieši no Lietuvas, kuri nogādāja militāro palīdzību Ukrainas karavīriem, vēsta ziņu portāls "15min.lt".

Pasaule Šolcs: Ar Putina miera plānu Ukraina neizdzīvos

Ja tiks īstenots Krievijas diktatora Vladimira Putina "miera plāns", Ukraina neizdzīvos, uzrunā Bundestāgā sacīja Vācijas kanclers Olafs Šolcs, vēsta laikraksts "Bild".

Pasaule Baidens apžēlo par homoseksualitāti notiesātās militārpersonas

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka "labo vēsturisku kļūdu" un apžēlo militārpersonas, kas vairāku desmitgažu garumā notiesātas saskaņā ar likumu, kas aizliedz homoseksualitāti bruņotajos spēkos.

Pasaule Par nākamo NATO ģenerālsekretāru iecelts Marks Rite

Par NATO nākamo ģenerālsekretāru iecelts līdzšinējais Nīderlandes premjerministrs Marks Rite, trešdien paziņojusi alianse.

Lasiet arī

Pasaule Pēc ASV jaunajām sankcijām Maskavas birža aptur dolāru un eiro tirdzniecību

Maskavas akciju birža ceturtdien apturējusi ASV dolāru un eiro tirdzniecību pēc tam, kad Savienotās Valstis trešdien paziņoja par jaunām sankcijām Krievijai par karu Ukrainā.

Pasaule Bloomberg: Krievija cenšas ietekmēt ASV vēlēšanas

Aizvien vairāk ASV pretinieku ar Krieviju vadībā cenšas ietekmēt novembrī gaidāmās prezidenta vēlēšanas, izmantojot nolīgtas komercsabiedrības un mākslīgā intelekta tehnoloģijas, raksta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz ASV amatpersonām.

Pasaule ASV atsāk palīdzības piegādi Gazai no pagaidu piestātnes

ASV ir atsākušas palīdzības piegādes Gazas joslai no pagaidu piestātnes, sestdien paziņoja armija.

Pasaule Vētrās Teksasā četri bojāgājušie

Spēcīgās vētrās ASV Teksasas štata dienvidaustrumos dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet Hjūstonas apvidū bez elektrības palikuši 900 000 mājokļu un uzņēmumu, pavēstīja varasiestādes.