Slimnīca: Izraēlas triecienā UNRWA skolai nogalināti 37 cilvēki

Pasaule
LETA 09:57, 07.06.2024 0

Izraēlas triecienā ANO palestīniešu bēgļu aģentūras UNRWA skolai Gazas joslas centrālajā daļā ceturtdien tika nogalināti vismaz 37 cilvēki, paziņoja vietējā slimnīca.

 

Izraēlas armija bija paziņojusi, ka trieciens bijis vērsts pret kaujinieku grupējuma "Hamās" kompleksu šajā skolā, un ka tajā nogalināti vairāki kaujinieki.

Trieciens notika pēc tam, kad ASV, Kataras un Ēģiptes vidutāji atsāka sarunas ar mērķi nodrošināt pamieru un ķīlnieku apmaiņu pret palestīniešu cietumniekiem.

Izraēlas armija paziņoja, ka ir "likvidējusi" vairākus kaujiniekus "'precīzā triecienā "Hamas" kompleksam, kas izveidots UNRWA skolā" Nuseiratas rajonā.

Armijas preses sekretārs kontradmirālis Daniels Hagari vēlāk pateica, ka deviņi "teroristi" tika nogalināti, kad Gaisa spēku iznīcinātāji uzbruka trim klasēm, kurās slēpās apmēram 30 kaujinieki no grupējumiem "Islāma džihāds" un "Hamās".

ASV ir aicinājušas Izraēlu uz "pilnīgu" atklātību par šo triecienu.

"Izraēlas valdība ir sacījusi, ka sniegs vairāk informācijas par šo triecienu, ieskaitot tajā mirušo vārdus. Mēs gaidām, ka viņi būs pilnīgi atklāti, publiskojot šo informāciju," reportieriem paziņoja ASV Valsts departamenta preses sekretārs Metjū Millers.

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs nosauca šo triecienu par "vēl vienu šausminošu piemēru cenai, kuru maksā civiliedzīvotāji". "Vajadzēs būt atbildībai par visu, kas noticis Gazā," sacīja viņa preses sekretārs Stefans Dižarriks.

Eiropas Savienības (ES) augstais pārstāvis ārpolitikas un drošības politikas jomā Žuzeps Borels aicināja "neatkarīgi izmeklēt" šo triecienu.

Al-Aksas Mocekļu slimnīca Deiralbalahā pie Nuseiratas paziņoja, ka saņēmusi vismaz "37 mocekļu" līķus no šī trieciena.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Argentīnas tiesa atļauj pārvest Maradonas mirstīgās atliekas uz mauzoleju

Tiesa Argentīnā otrdien atļāva pārvest leģendārā futbolista Djego Maradonas mirstīgās atliekas no kapsētas uz mauzoleju, kuru viņam paredzēts uzcelt Buenosairesas centrā.

Pasaule Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Pasaule Irāna uz Izraēlu raidījusi 200 raķetes

Irāna iepriekšējās dienas vakarā izšāvusi uz Izraēlu 200 raķetes, trešdien pavēstījusi teokrātiskā režīma kontrolētā valsts televīzija.

Pasaule Laikraksts: Šolcs vēlas telefoniski sazināties ar Putinu

Vācijas kanclers Olafs Šolcs vēlas telefoniski sazināties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta vācu laikraksts "Die Zeit", atsaucoties uz avotiem valdības aprindās.

Lasiet arī

Pasaule Izraēla sola ikdienas pauzi karadarbībā Gazas joslā

Izraēlas armija svētdien paziņoja, ka ik dienu ievēros taktisku pauzi karadarbībā Gazas joslas dienvidu daļā, lai dotu iespēju piegādāt humāno palīdzību.

Pasaule ASV atsāk palīdzības piegādi Gazai no pagaidu piestātnes

ASV ir atsākušas palīdzības piegādes Gazas joslai no pagaidu piestātnes, sestdien paziņoja armija.

Pasaule ANO aptur pārtikas sadali Rafahā tās trūkuma dēļ

ANO otrdien paziņoja, ka ir apturējusi pārtikas sadali Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā pārtikas piegāžu trūkuma un nedrošās situācijas dēļ.

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.