Kanādā noticis trešais antisemītiskais uzbrukums dažu dienu laikā

Pasaule
VS.LV 15:24, 01.06.2024 0

Vankūveras pilsētas policija piektdien meklēja dedzinātāju, kurš aizdedzinājis sinagogas ieeju, un pastiprināja drošību pie citiem ebreju objektiem pēc diviem citiem antisemītiskiem uzbrukumiem Kanādā pēdējo dienu laikā.

 

Šie incidenti notikuši, kamēr Gazas joslā astoto mēnesi notiek karš starp Izraēlu un palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Meklētais dedzinātājs ceturtdienas vakarā aplēja ar degvielu Vankūveras "Schara Tzedeck" sinagogas parādes durvis un tās aizdedzināja, nodarot nelielus postījumus, paziņoja Lielvankūveras Ebreju federācija.

Neviens netika ievainots, un uguni ātri nodzēsa sinagogas locekļi.

Vankūveras policija paziņoja, ka ir nosūtījusi papildu apsardzi uz ebreju kopienas centriem, skolām un reliģiskajām iestādēm.

"Sinagogai Vankūverā pagājušajā naktī uzbruka vēl vienā riebīgā antisemītisma aktā. Mēs nevaram ļaut, ka šis naids vai šie vardarbības akti turpinās. Šī nav tā Kanāda, kādu mēs gribam," sociālo mediju platformā "X" paziņoja Kanādas premjerministrs Džastins Trudo.

Nepilnu nedēļu pirms šīs dedzināšanas tika apšaudītas divas ebreju skolas Toronto un Monreālā.

Novembrī kāda ebreju skola Monreālā tika apšaudīta divreiz vienas nedēļas laikā.

Nevienā no šiem incidentiem nebija ievainoto.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Aptauja: atbalsts Herisai un Trampam teju vienāds

Amerikāņu vidū, kas sliecas balsot gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, 48% atbalsta demokrātu kandidāti Kamalu Herisu, bet 47% republikāni Donaldu Trampu, konstatēts telekanāla CNN un pētījumu centra SSRS aptaujā.

Pasaule Mediji: Krievija sistemātiski nodarbojas ar spiegošanu Baltijas jūrā

Krievija sistemātiski vāc informāciju par gāzes cauruļvadiem, datu kabeļiem, vēja ģeneratoru parkiem un militāro infrastruktūru Baltijas jūrā, vēsta Vācijas mediji.

Pasaule ANO: 15 miljoniem ukraiņu nepieciešama humānā palīdzība

Ukrainā humānā palīdzība ir nepieciešama 15 miljoniem cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse ir sievietes un bērni, uzrunā ANO Drošības padomes sanāksmē Ņujorkā paziņoja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.

Pasaule Izraēla turpina veikt gaisa triecienus Libānā

Izraēlas Gaisa spēki otrdien turpina triecienus Libānā, pavēstījusi Izraēlas armija.

Lasiet arī

Pasaule Kanāda piegādās Ukrainai raķetes un munīciju

Kanāda piegādās Ukrainai raķetes, munīciju vieglajiem ieročiem un tālvadības ieroču stacijas "Nanuk", ceturtdien Briselē paziņojis Kanādas aizsardzības ministrs Bils Blērs.

Pasaule Kanāda šogad Ukrainas atbalstam atvēlēs trīs miljardus dolāru

Kanāda sestdiena parakstījusi drošības līgumu ar Ukrainu un apsolījusi šajā gadā piešķirt 3,02 miljardus kanādiešu dolāru (2,07 miljardus eiro) Kijivas finansiālajam un militārajam atbalstam.

Sports Pieciem Kanādas hokejistiem uzrādīs apsūdzības par seksuālu vardarbību

Pieciem Kanādas hokejistiem, kuri pārstāvēja Kanādas valstsvienību 2018.gada pasaules junioru čempionātā, tiks uzrādītas apsūdzības seksuālās vardarbības lietā par notikušo 2018.gada pasaules čempionāta laikā.

Sabiedrība Kanādas «Grifoni» iepriekš bija labi «karstajos punktos» (+VIDEO)

Pastāvīga kaujas helikopteru izvietošana Latvijā palīdzēs savaldīt Krieviju.