Polijas ārlietu ministrs: Putins tradicionālismu izmanto kā ieroci

Pasaule
LETA 10:12, 27.05.2024 0

Krievijas diktators Vladimirs Putins izmanto tradicionālismu kā ieroci, lai ietekmētu Rietumu labējos, intervijā britu laikrakstam "The Guardian" sacīja Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis.

 

"Viņš ir absurds starptautiskā konservatīvisma līderis. Mēs runājam par [PSRS] Valsts drošības komitejas pulkvedi," sacīja ministrs, atgādinot par Krievijas diktatora saistību ar padomju režīma slepeno dienestu,

"Es uzskatu, ka krievi pirms aptuveni 15 gadiem veica aptauju vai arī vienkārši pamanīja, ka dažos jautājumos - tādos kā attieksme pret homoseksualitāti, dzimumu, visiem identitātes veidiem - mūsu sabiedrībās iespējams iedzīt ķīli," skaidroja Polijas ārlietu ministrs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Jāturpina stingri ieviest esošās sankcijas un jāizskauž "ēnu flote"

Ārlietu ministre Baiba Braže tikās ar ES īpašo sūtni sankciju jautājumos Deividu O'Salivanu.

Pasaule Herisa: Mana prezidentūra nebūs Baidena prezidentūras turpinājums

ASV demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa trešdien sniedza pirmo interviju konservatīvajam telekanālam "Fox News", Herisai cita starpā norādot, ka viņas prezidentūra, gadījumā ja uzvarēs vēlēšanās, nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums.

Pasaule Ziemeļkorejas konstitūcijā Dienvidkoreja pasludināta par «naidīgu» valsti

Ziemeļkoreja ceturtdien paziņoja, ka tās konstitūcijā Dienvidkoreja tagad ir raksturota kā "naidīga" valsts.

Pasaule Nīderlandes valdība apsver patvēruma meklētāju sūtīšanu uz Ugandu

Nīderlandes valdība apsver plānu deportēt patvēruma meklētājus, kuru patvēruma lūgumi ir noraidīti, uz Ugandu, trešdien telekanālam NOS paziņoja Nīderlandes ārējās tirdzniecības ministre Reinete Klēvere.

Lasiet arī

Pasaule Herisa kā prezidente netiksies ar Putinu, ja sarunās nebūs pārstāvēta Ukraina

ASV prezidenta kandidāte Kamala Herisa pirmdien pārraidītā intervijā paziņoja, ka savas ievēlēšanas gadījumā viņa netiksies ar Vladimiru Putinu miera sarunās, ja tajās nebūs pārstāvēta Ukraina.

Kriminālziņas SKT prokurors: Putins galu galā tiks tiesāts

Starptautiskās krimināltiesas (SKT) galvenais prokurors Karims Hans intervijā raidorganizācijai BBC paudis uzskatu, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins galu galā tiks tiesāts un ieraudzīs tiesas zāli no iekšpuses.

Pasaule Putins ticies ar Mongolijas prezidentu

Krievijas diktators Vladimirs Putins otrdien Ulanbatorā ticies Mongolijas prezidentu Uhnaginu Hurelsuhu, un tā ir Putina pirmā vizīte Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) dalībvalstī kopš pagājušajā gadā tika izdots orderis viņa aizturēšanai saistībā ar Ukrainas bērnu nelikumīgu deportāciju.

Pasaule ISW: Putins devies uz Azerbaidžānu, lai novērstu uzmanību no Kurskas

Krievijas diktators Vladimirs Putins devies vizītē uz Azerbaidžānu, šādi cenšoties demonstrēt diplomātisko aktivitāti un novērst uzmanību no "neērtās situācijas" Kurskas apgabalā, uzskata ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) analītiķi.