Spānijā sagrūstot restorāna jumtam, gājuši bojā četri cilvēki

Pasaule
LETA 06:55, 24.05.2024 0

Spānijas populārajā tūrisma salā Maljorkā ceturtdien sagruva restorāna jumts, izraisot četru cilvēku nāvi un ievainojot 21 cilvēku, paziņoja vietējie glābēji.

 
Foto: twitter

Starp upuriem ir vairāku valstu pilsoņi, piebilda ārkārtas situāciju dienestu preses sekretāre.

Septiņi no cietušajiem bija "ļoti nopietnā" stāvoklī un vēl deviņi bija ar "nopietniem" ievainojumiem, sociālo mediju platformā "X" paziņoja ārkārtas situāciju dienesti.

Vietējie mediji ziņoja, ka restorāns bija divstāvu ēka salas galvenajā pilsētā Palmā de Maljorkā.

Glābēji turpināja strādāt notikuma vietā, meklējot cilvēkus gruvešos.

Spānijas premjerministrs Pedro Sančess paziņoja, ka centrālā valdība ir gatava nosūtīt "visus nepieciešamos resursus", lai palīdzētu Balearu salu reģiona valdībai tikt galā ar šo traģēdiju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Aptauja: atbalsts Herisai un Trampam teju vienāds

Amerikāņu vidū, kas sliecas balsot gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, 48% atbalsta demokrātu kandidāti Kamalu Herisu, bet 47% republikāni Donaldu Trampu, konstatēts telekanāla CNN un pētījumu centra SSRS aptaujā.

Pasaule Mediji: Krievija sistemātiski nodarbojas ar spiegošanu Baltijas jūrā

Krievija sistemātiski vāc informāciju par gāzes cauruļvadiem, datu kabeļiem, vēja ģeneratoru parkiem un militāro infrastruktūru Baltijas jūrā, vēsta Vācijas mediji.

Pasaule ANO: 15 miljoniem ukraiņu nepieciešama humānā palīdzība

Ukrainā humānā palīdzība ir nepieciešama 15 miljoniem cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse ir sievietes un bērni, uzrunā ANO Drošības padomes sanāksmē Ņujorkā paziņoja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.

Pasaule Izraēla turpina veikt gaisa triecienus Libānā

Izraēlas Gaisa spēki otrdien turpina triecienus Libānā, pavēstījusi Izraēlas armija.

Lasiet arī

Pasaule Spānija pieprasa no Argentīnas prezidenta publisku atvainošanos

Spānija pirmdien pieprasījusi publisku atvainošanos no Argentīnas prezidenta Havjera Mileja par Spānijas premjerministra Pedro Sančesa sievas nodēvēšanu par korumpētu.

Pasaule Katalonijā pirmstermiņa vēlēšanās uzvar sociālisti

Svētdien notikušajās Katalonijas pirmstermiņa vēlēšanās uzvarējuši Spānijas premjerministra Pedro Sančesa pārstāvētie sociālisti.

Pasaule Basku zemes reģionālajās vēlēšanās panākumus gūst kreisās separātistu partijas

Svētdien notikušajās Basku zemes reģionālā parlamenta vēlēšanās lielus panākumus guvusi kreisi noskaņoto separātistu partiju apvienība "EH Bildu", kas tiek uzskatīta par kādreizējā bruņotā separātistu grupējuma ETA pēcteci.

Pasaule Spānijas piekrastē stiprā vējā iekrītot jūrā, gājuši bojā četri cilvēki

Spānijas piekrastē ir gājuši bojā četri cilvēki, stiprā vējā iekrītot Atlantijas okeānā vai Vidusjūrā, ceturtdien paziņoja ārkārtas situāciju dienesti.