Makrons: Putins joprojām nav gatavs mieram

Pasaule
VS.LV 18:39, 24.05.2024 0

Vladimirs Putins pilna mēroga kara trešajā gadā joprojām nav gatavs mieram, uzskata Francijas prezidents Emanuels Makrons.

 

"Pasaulē visiem viss ir skaidrs. Viņš ir tas, kas izlēma sākt šo karu, un viņš nav gatavs mieram," intervijā amerikāņu raidsabiedrībai CNBC sacīja Francijas prezidents.

Makrons arī atgādināja, ka Putins atteicies no viņa piedāvājuma par pamieru olimpisko spēļu laikā.

Francijas prezidents norādīja, ka "olimpiskais pamiers" ir tradīcija, un būtu bijis "ļoti svarīgi izmantot šo logu viena mēneša garumā".

Makrons arī pauda, ka pamiers viņam nenozīmē finālu.

"Stabils miers - tas ir fināls," rezumēja Makrons.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Sabiedrība Makrons vēlas jaunu un atbildīgāku ES un «Mercosur» tirdzniecības vienošanos

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien vizītē Brazīlijā noraidījis plānoto brīvās tirdzniecības nolīgumu starp Eiropas Savienību (ES) un Dienvidamerikas ekonomisko aliansi "Mercosur" tā pašreizējā formā.

Pasaule Makrons noliedz domstarpības ar Šolcu

Neskatoties uz nesenajām domstarpībām Ukrainas jautājumā, Francijas prezidents Emanuels Makrons neuzskata, ka starp viņu un Vācijas kancleru Olafu Šolcu pastāvētu kādas pretišķības, ja neskaita abu politiķu stila atšķirības.