Ķīna sāk divu dienu manevrus ap Taivānu

Pasaule
LETA 09:50, 23.05.2024 0

Ķīna ceturtdienas rītā sāka manevrus ap Taivānu, kas ilgs divas dienas un kuros piedalās karaflotes kuģi un lidmašīnas, un raksturoja tos kā "stipru sodu" Taivānai par "separātisma aktiem", ziņoja Ķīnas valsts mediji.

 

Militārās mācības sākās trīs dienas pēc jaunā Taivānas prezidenta Lai Cjindes inaugurācijas.

Ķīna uzskata Taivānu par savu teritoriju, un abu pušu saspīlējums 180 kilometru platajā Taivānas šaurumā ir palielinājies pēc Lai uzvaras Taivānas prezidenta vēlēšanās janvārī. Pekina ir brīdinājusi, ka jaunais prezidents ir "bīstams separātists", kurš atnesīs Taivānai "karu un pagrimumu".

Ceturtdien un piektdien notiekošās mācības "Kopīgais zobens-2024A" fokusēsies uz kopīgu jūras un gaisa kaujas gatavības patrulēšanu, kopīgu kaujaslauka kontroles pārņemšanu un kopīgiem precīzijas triecieniem svarīgākajiem mērķiem, ziņoja Ķīnas oficiālā informācijas aģentūra "Sjiņhua".

Mācības tiek rīkotas Taivānas šaurumā un uz ziemeļiem, dienvidiem un austrumiem no Taivānas. Tās notiks arī ap Taivānas kontrolētajām Kiņmeņas, Macu, Ucju un Dunjiņas salām.

Ķīnas Tautas atbrīvošanas armijas preses sekretārs Li Sji sacīja, ka šīs mācības būs "stiprs sods par "Taivānas neatkarības" spēku separātisma aktiem un stingrs brīdinājums pret ārēju spēku iejaukšanos un provokācijām".

Ķīna iepriekš paziņoja par līdzīgiem manevriem ap Taivānu pērnā gada augustā, kad toreizējais Taivānas viceprezidents Lai Cjinde braucienā uz Paragvaju piestāja ASV. Toreiz ar manevriem tika pārbaudīta Tautas atbrīvošanas armijas spēja "pārņemt gaisa un jūras telpas kontroli" un cīnīties "reālos kaujas apstākļos".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Uzbrukumos Dagestānā nogalināti vismaz 15 policisti

Kaujinieku uzbrukumos Dagestānā Krievijas dienvidos svētdien nogalināti vismaz 15 policisti un vairākas civilpersonas, pirmdien izplatītajā videouzrunā paziņojis republikas galva Sergejs Meļikovs.

Pasaule Dagestānā uzbrukumos baznīcām, sinagogai un policistiem ir nogalinātie

Vairāki cilvēki svētdien nogalināti un ievainoti uzbrukumos divām baznīcām, sinagogai un policistiem Dagestānā, kas atrodas Krievijas Ziemeļkaukāzā, vēsta Krievijas mediji.

Pasaule Ukrainas triecienā iznīcināta dronu noliktava Krasnodaras novadā

Ukrainas Jūras spēki publicējuši satelītattēlus, kas apstiprina, ka naktī uz piektdienu Ukrainas Jūras spēku un Ukrainas Drošības dienesta kopīgā operācijā iznīcināta trieciendronu "Shahed" noliktava Krievijas Krasnodaras novadā un ar to saistītā infrastruktūra.

Pasaule Ukraina notriekusi divas no trim Krievijas spārnotajām raķetēm

Aizvadītajā naktī Ukrainas pretgaisa aizsardzība notriekusi divas no trim Krievijas spārnotajām raķetēm "Kalibr", kas tika raidītas pret mērķiem Ukrainā, svētdien paziņoja Ukrainas gaisa spēki.

Lasiet arī

Pasaule Serbija un Ķīna paraksta vienošanos par kopīgas nākotnes veidošanu

Ķīna un Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts Serbija trešdien parakstīja vienošanos par "kopīgas nākotnes" veidošanu, Serbijai kļūstot par pirmo valsti Eiropā, kas piekritusi parakstīt šādu dokumentu ar Pekinu.

Pasaule Ķīnā uzbrukumā slimnīcai ievainoti un nogalināti vairāk nekā desmit cilvēku

Ķīnas dienvidrietumos uzbrukumā slimnīcai otrdien nogalināti vai ievainoti vairāk nekā desmit cilvēku, vēsta valsts plašsaziņas līdzekļi, neprecizējot uzbrukuma raksturu.

Pasaule Austrālija apsūdz Ķīnu par iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem

Austrālija caur dažādiem kanāliem izteikusi protestu Pekinai par Ķīnas iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem izšaujot signālraķetes, tādējādi apdraudot Austrālijas jūras spēku helikopteru, otrdien paziņoja salas valsts premjerministrs Entonijs Albanīzs.

Pasaule Makrons aicina Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien aicināja Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un pieņemt godīgus globālās tirdzniecības noteikumus.