Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Pasaule
VS.LV 22:40, 18.05.2024 0

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.

 

"Mēs esam pieņēmuši lēmumu investēt desmit miljardus zlotu savā drošībā un galvenais - mūsu austrumu robežas stiprināšanā," sacīja premjers, projektu dēvējot par "austrumu vairogu".

"400 kilometrus garās robežas nostiprināšana ar Krieviju un Baltkrieviju būs atturēšanas elements, stratēģija, lai atspiestu karu no mūsu robežām," viņš sacīja, piebilstot, ka darbs vēl nav sācies.

Kopš Krievija 2022.gada februārī sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu, Varšava bijusi stingra Ukrainas atbalstītāja, un Polija - svarīgs tranzīta ceļš Rietumu bruņojuma piegādēm Ukrainai.

Polija ir modernizējusi savu armiju un tēriņus aizsardzībai palielinājusi līdz 4% no IKP, kas ir viens no augstākajiem rādītājiem Eiropas Savienībā.

Varšava arī iegādājusies bruņojumu vairāku miljardu eiro vērtībā, pamatā no ASV un Dienvidkorejas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Aptauja: Trešdaļa poļu atbalsta Tuska valdību; trešdaļa nē

Pēc pusgadu ilgā darba premjerministra Donalda Tuska valdību pozitīvi vērtē 34,5% poļu, ber negatīvi 32,5%, liecina pagājušajā ceturtdienā publicētie aptaujas rezultāti.

Kriminālziņas Miris uz robežas ar Baltkrieviju migranta sadurtais poļu karavīrs

Nomiris uz robežas ar Baltkrieviju kāda migranta sadurtais poļu karavīrs, ceturtdien pavēstīja Polijas armijas pavēlniecība.

Pasaule Francija, Vācija un Polija kļuvušas par «pastāvīgiem» Krievijas mērķiem

Francija, Vācija un Polija kļuvušas par "pastāvīgiem" Krievijas dezinformācijas uzbrukumu mērķiem pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām šonedēļ, otrdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) vērtību un pārredzamības komisāre Vera Jourova.

Pasaule Polija atjaunos ierobežotas piekļuves zonu pie Baltkrievijas robežas

Pēc nelegālā imigranta uzbrukuma Polijas robežsargam uz robežas ar Baltkrieviju, Polija vēlas atjaunot ierobežotas piekļuves zonu pie Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas.