Putins Pekinā tiekas ar Sji

Pasaule
LETA 08:26, 16.05.2024 0

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

 

"Šis ir Putina pirmais ceļojums pēc inaugurācijas, un tātad tas iecerēts apliecināt, ka Ķīnas un Krievijas attiecības virzās jaunā līmenī," ziņu aģentūrai AFP sacīja neatkarīgais krievu politologs Konstantīns Kalačevs.

Putins intervijā Ķīnas ziņu aģentūrai "Siņhua" pirms vizītes cildināja Ķīnas "patieso vēlmi" palīdzēt atrisināt Ukrainas krīzi.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, kas ar Sji Pekinā ticies pagājušajā mēnesī, brīdināja, ka Ķīnas atbalsts Krievijas "brutālajam agresijas karam" pret Ukrainu sekmējis to, ka Krievija pastiprina raķešu, dronu un tanku ražošanu.

Ķīna apgalvo, ka Ukrainas konfliktā ir neitrāla puse, bet Ārlietu ministrija Pekinā apgalvoja, ka Putins un Sji apmainīsies viedokļiem par "divpusējām saitēm, sadarbību dažādās jomās, starptautiskajiem un reģionālajiem jautājumiem, kas ir kopīgajās interesēs".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Vācu žurnālistu organizācija izslēdz Putina biogrāfu

Vācu žurnālistu organizācija "Netzwerk Recherche" (NR) izslēgusi no savām rindām Krievijas diktatora Vladimira Putina biogrāfijas autoru, jo atklājies, ka viņš pieņēmis naudu no krievu avotiem.

Pasaule Profesors Frosts: Pret Krieviju jāizturas kā pret starptautisku huligānu

Krievija ir bijusī lielvalsts, kas vēl nav apradusi ar šo domu un jebkādiem līdzekļiem cenšas no šāda statusa izvairīties, intervijā aģentūrai LETA norādīja Londonas "King’s College" Kara pētījumu departamenta starptautisko attiecību profesors Mervins Frosts.

Pasaule Orbāns ieradies vizītē Maskavā

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ieradies vizītē Maskavā, kur tiksies ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, piektdien paziņojis Orbāna preses sekretārs.

Pasaule Putins ieradies Vjetnamā

Krievijas diktators Vladimirs Putins ceturtdien ieradies valsts vizītē Vjetnamā, vēsta vietējie plašsaziņas līdzekļi.