Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku (FOTO)

Pasaule
VS.LV 14:29, 16.05.2024 0

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien privātā audiencē tikās ar Viņa Svētību pāvestu Francisku, informēja VS.LV Valsts prezidenta kancelejā.

 

Vizītes laikā pie Svētā Krēsla tikai demonstrēta filma par godināmo bīskapu Boļeslavu Sloskānu, piedaloties Svētā Krēsla amatpersonām. 2004. gadā oficiāli ar pāvesta Jāņa Pāvila II izsludināto dekrētu tika atzīta Boļeslava Sloskāna tikumu varonība, lai turpmāk viņu varētu saukt par godināmo. Tikumu varonības atzīšana nozīmē, ka Baznīca novērtē B. Sloskāna dzīves izcilību un uzskata to par atdarināšanas vērtu. Tas ir pirmais posms ceļā uz bīskapa Sloskāna oficiālu pasludināšanu par svēto.

Vizītes laikā Valsts prezidents tikās arī ar Svētā Krēsla Valsts sekretāru kardinālu Pjetro Parolinu.

Tikšanās laikā ar Svētā Krēsla Valsts sekretāru Valsts prezidents pārrunāja divpusējās attiecības, tai skaitā Latvijas un katoliskās baznīcas sadarbību, kā arī reģiona drošību un atbalstu Ukrainai tās cīņā pret agresoru. E. Rinkēvičs sarunas laikā uzsvēra Latvijas un Svētā Krēsla labās attiecības un regulāro augstāko amatpersonu dialogu. Vienlaikus Valsts prezidents apliecināja Latvijas atbalstu Ukrainai.

“Ir jāsniedz viss nepieciešamais atbalsts Ukrainai, lai tā spētu aizstāvēties pret agresoru un to uzvarēt. Aicinām atbalstīt Ukrainas miera iniciatīvu,” pauda E. Rinkēvičs. Vienlaikus sarunā E. Rinkēvičs aicināja Svēto Krēslu aktīvi iesaistīties Krievijas nolaupīto Ukrainas bērnu atgriešanā no Krievijas, Krievijas pagaidu okupētajām Ukrainas teritorijām un Baltkrievijas.




Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Pāvests vizīti Portugālē noslēdz ar vērienīgu brīvdabas misi

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks vizīti Portugālē un katoļu Pasaules Jaunatnes dienu pasākumus svētdien parkā pie Lisabonas noslēdza ar brīvdabas misi, kas pulcēja 1,5 miljonus cilvēku.

Pasaule Pāvests Francisks mudina izbeigt bezjēdzīgo karu Ukrainā

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks sestdien tradicionālajā Ziemassvētku dienas uzrunā "Urbi et orbi" ("Pilsētai un pasaulei") aicināja izbeigt karu Ukrainā, kuru viņš nodēvēja par bezjēdzīgu.

Sabiedrība Rinkēvičs: Briškena komunikācija «airBaltic» jautājumā ir absolūti izgāzusies

Satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) komunikācija Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" jautājumā ir absolūti "izgāzusies", trešdien preses konferencē pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Rinkēvičs: Baltijas valstu spēks ir vienotībā un savstarpējā atbalstā

Baltijas valstu spēks ir vienotībā un savstarpējā atbalstā, uzsvēra Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš piektdien par godu Baltijas ceļa 35.gadadienai pie Latvijas-Igaunijas robežpunkta Unguriņi-Lilli tikās ar Igaunijas prezidentu Alaru Karisu un pierobežā dzīvojošajiem iedzīvotājiem.