Francijā simtiem policistu meklē izbēgušu cietumnieku

Pasaule
LETA 09:39, 15.05.2024 0

Francijā simtiem policistu izvietoti Normandijā, lai atrastu ieslodzīto, kurš otrdien izbēga no policijas furgona ceļā uz cietumu.

 
Foto: twitter

Mohameds Amra tika transportēts no tiesas Ruānā atpakaļ uz cietumu Evrē, kad policijas furgonā ietriecās automašīna. Pēc tam bruņoti cilvēki atklāja uguni uz furgonu, nogalinot divus apsargus un atbrīvojot Amru.

Vēl trīs apsargi tika ievainoti, un viens no viņiem atrodas smagā stāvoklī.

Incidents notika otrdienas rītā pie autoceļa lietošanas nodevas maksas punkta Ēras departamentā, Francijas ziemeļos.

"Tiek izmantoti visi līdzekļi, lai atrastu šos noziedzniekus," sacīja Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns.

Amra 10.maijā tika notiesāts par laupīšanu ar ielaušanos, un Marseļas prokurori viņu apsūdzējuši arī par nolaupīšanu, kuras rezultātā gāja bojā cilvēks.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānijā notiek parlamenta vēlēšanas

Lielbritānijā šodien notiek parlamenta vēlēšanas, kurās tiek prognozēta uzvara leiboristiem, konservatīvajiem, kas atradušies pie varas gandrīz pusotru desmitgadi, ciešot vēsturisku sakāvi.

Pasaule Japāna emitē jaunas banknotes ar 3D hologrammu tehnoloģiju pret viltošanu

Japāna trešdien izlaida pirmās jaunās banknotes pēdējo 20 gadu laikā, kas ir aprīkotas ar trīsdimensionālu hologrammu tehnoloģiju pret viltošanu.

Pasaule Takers Karlsons paziņo par interviju ar Zelenski

Skandalozais amerikāņu komentētājs Takers Karlsons ir paziņojis, ka drīz varētu tikt laista klajā viņa intervija ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Pasaule NATO nespēj vienoties par plānu ilgtermiņa atbalstam Ukrainai - DPA

NATO ģenerālsekretāram Jensam Stoltenbergam nav izdevies pierunāt sabiedrotos apsolīt finansiāli atbalstīt Ukrainu daudzus gadus uz priekšu, liecina ziņu aģentūras DPA rīcībā nonākusī informācija.

Lasiet arī

Pasaule Francijā kritizē Makrona izteikumus par pilsoņkara draudiem

Francijas prezidents Emanuels Makrons otrdien izpelnījies oponentu asu nopēlumu saistībā ar izteikumiem, ka galēji labējo vai galēji kreiso spēku uzvara parlamenta vēlēšanās var izraisīt "pilsoņkaru", oponentiem mudinot valsts galvu nebaidīt sabiedrību.

Pasaule Galēji labējo panākumi EP vēlēšanās izraisa kritumu Parīzes biržā

Reaģējot uz galēji labējo uzvaru Eiroparlamenta vēlēšanās Francijā un parlamenta ārkārtas vēlēšanu izsludināšanu, Parīzes biržā pirmdien tirdzniecība sākās ar strauju kritumu.

Pasaule Pasaules līderi atzīmēs Normandijas desanta 80.gadadienu

Pasaules līderi ceturtdien pulcējas Francijā, lai piedalītos pasākumos par godu 80.gadadienai kopš sabiedroto spēku izsēšanās Normandijā 1944.gada 6.jūnijā.

Pasaule Francija, Vācija un Polija kļuvušas par «pastāvīgiem» Krievijas mērķiem

Francija, Vācija un Polija kļuvušas par "pastāvīgiem" Krievijas dezinformācijas uzbrukumu mērķiem pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām šonedēļ, otrdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) vērtību un pārredzamības komisāre Vera Jourova.