Zelenskis salīdzina cīņu pret Krieviju ar cīņu pret nacistiem

Pasaule
LETA 09:21, 09.05.2024 0

Otrā pasaules kara beigu Eiropā gadskārtā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien salīdzināja savas valsts aizstāvēšanos pret Krievijas iebrukumu ar ukraiņu centieniem sakaut nacistisko Vāciju.

 
Foto: twitter

"Pirms 80 gadiem miljoniem ukraiņu cīnījās, lai uz visiem laikiem sakautu nacismu," Zelenskis sacīja videovēstījumā, kas tika ierakstīts, viņam apmeklējot Čerņihivas apgabala Jahidnes pilsētu, kur krievu okupanti 2022.gadā izdarīja kara noziegumu.

"Bet šodien ukraiņi atkal cīnās pret ļaunumu, kas ir atdzimis, ir atgriezies un atkal grib mūs iznīcināt," sacīja Zelenskis.

2022.gada martā krievu okupanti Jahidnē ieslodzīja uz vairākām nedēļām skolas pagrabā vairāk nekā 350 vietējos iedzīvotājus, ieskaitot 80 bērnus. Šo lietu ir dokumentējuši ne tikai ukraiņi, bet arī starptautiskās mediju organizācijas. Šajā ieslodzījumā nomira 10 cilvēki, bet okupanti nogalināja vēl 17, sacīja Zelenskis.

Zelenskis uzskata, ka šie notikumi parādījuši, kāda ir Krievija tās prezidenta Vladimira Putina pakļautībā. "Ja šis nav nacisms, tad kas tas ir?" jautāja Zelenskis emocionālajā video.

Prezidents atgādināja, ka Ukrainas armija atbrīvoja Jahidni 2022.gada marta beigās. Viņš uzskata to par zīmi, ka vēsture var atkārtoties tāpat kā uzvaras pār nacistiem gadījumā: "Katrs, kas atnācis mūs iznīcināt, galu galā aizbēgs no Ukrainas zemes".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Microsoft: Ziemeļkorejas hakeri nozaguši trīs miljardus dolāru

Ziemeļkorejas hakeri kopš 2017.gada ir nozaguši kriptovalūtu aptuveni trīs miljardu dolāru vērtībā, un tā izmantota Phenjanas kodolprogrammas finansēšanai, teiks uzņēmuma "Microsoft" ziņojumā "Kiberdrošība 2024".

Pasaule Jāturpina stingri ieviest esošās sankcijas un jāizskauž "ēnu flote"

Ārlietu ministre Baiba Braže tikās ar ES īpašo sūtni sankciju jautājumos Deividu O'Salivanu.

Pasaule Herisa: Mana prezidentūra nebūs Baidena prezidentūras turpinājums

ASV demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa trešdien sniedza pirmo interviju konservatīvajam telekanālam "Fox News", Herisai cita starpā norādot, ka viņas prezidentūra, gadījumā ja uzvarēs vēlēšanās, nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums.

Pasaule Ziemeļkorejas konstitūcijā Dienvidkoreja pasludināta par «naidīgu» valsti

Ziemeļkoreja ceturtdien paziņoja, ka tās konstitūcijā Dienvidkoreja tagad ir raksturota kā "naidīga" valsts.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis ar savu «uzvaras plānu» ieradies ASV

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ieradies ASV, lai iepazīstinātu ar savu "uzvaras plānu" Savienoto Valstu prezidentu Džo Baidenu.

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule Zelenskis: Pēc Kurskas operācijas krievu virzība Doneckā palēninājusies

Pateicoties Kurskas operācijas sekmēm, Ukrainas armijai izdevās apturēt ienaidnieku Harkivas apgabalā un palēnināt tā virzīšanos Doneckas apgabalā, lai gan situācija joprojām ir sarežģīta, ikgadējā Jaltas Eiropas stratēģijas sanāksmē sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Zelenskis: Lūdzam partnerus paātrināt piegādes, karam nav brīvdienu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenski svētdien vakara videouzrunā mudināja Kijivas partnerus paātrināt bruņojuma piegādes, kā arī uzsvēra, ka karam nav brīvdienu.