Izraēlas armija no Rafahas evakuē 100 000 cilvēku

Pasaule
LETA 10:42, 06.05.2024 0

Izraēlas armija pirmdien paziņoja, ka tā evakuē aptuveni 100 000 cilvēku no Rafahas austrumu daļas pirms gaidāmā uzbrukuma Gazas joslas dienvidu pilsētai.

 
Foto: Youtube

"Aptuveni 100 000 cilvēku," žurnālistiem sacīja armijas pārstāvis, atbildot uz jautājumu, cik daudz cilvēku tiek evakuēti.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem Rafahā patlaban atrodas aptuveni 1,2 miljoni cilvēku, no kuriem lielākā daļa uz turieni aizbēguši no citām Gazas joslas vietām septiņus mēnešus ilgstošā Izraēlas un palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" kara laikā.

Evakuācija "ir daļa no mūsu plāniem likvidēt "Hamās", vakar mums bija vardarbīgs atgādinājums par viņu klātbūtni un operatīvajām spējām Rafahā," teica armijas pārstāvis.

Svētdien trīs Izraēlas karavīri tika nogalināti un aptuveni desmit ievainoti, kad uz Kerem Šalomas robežšķērsošanas punktu starp Izraēlu un Gazas joslu tika izšautas raķetes.

Armija paziņoja, ka raķetes tika izšautas no Rafahai pieguļošas teritorijas. Karavīri tika apšaudīti, kad viņi apsargāja šajā teritorijā izvietoto smago tehniku, tankus un buldozerus.

"Hamās" bruņotais spārns uzņēmās atbildību par raķešu triecienu, kura dēļ Izraēlas varasiestādes slēdza robežšķērsošanas punktu, kuru izmanto palīdzības piegādei uz Gazas joslu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievija naktī uz Ukrainu raidījusi 80 dronus

Krievija aizvadītajā naktī uzbrukusi Ukrainai ar 80 trieciendroniem "Shahed" un nenoteikta tipa bezpilota lidaparātiem, no kuriem līdz plkst. 9.30 pēc vietējā laika, kas vienāds ar Latvijas laiku, desmit apgabalos notriekts 41 lidaparāts, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Lietuvā notiek Seima vēlēšanu otrā kārta

Lietuvā svētdien notiek Seima vēlēšanu otrā kārta, kurā tiks ievēlēti 63 deputāti vienmandāta apgabalos.

Pasaule Slaidiņš skaidro, kāpēc ukraiņi uzbrūk Krievijas spirta rūpnīcām

“Ukraiņi atkal “ieplēsuši” pa divām Krievijas spirta rūpnīcām,” TV24 raidījumā “Aktuālais par karadarbību Ukrainā” stāsta Jānis Slaidiņš, NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks. Par to raksta LA.LV.

Pasaule Gruzijas parlamenta vēlēšanās vadībā prokrieviskā partija

Gruzijas opozīcijas partijas paziņojušas par parlamenta vēlēšanu rezultātu neatzīšanu pēc Centrālās vēlēšanu komisijas paziņojuma, ka pēc aptuveni 72% balsu saskatīšanas valdošā partija "Gruzijas sapnis" atrodas vadībā ar 53% balsu.

Lasiet arī

Pasaule Izraēla aicina evakuēties no Libānas austrumiem un dienvidiem

Izraēlas armija ceturtdien aicinājuši evakuēties Libānas iedzīvotājus no kaujinieku grupējuma "Hizbollah" kontrolētās teritorijas valsts austrumu un dienvidu reģionos, brīdinot, ka Izraēlas spēki atkal vērsīsies pret šīm teritorijām.

Pasaule «Hizbollah» triecienā Izraēlā nogalināti četri karavīri

Libānas kaujinieku grupējuma "Hizbollah" triecienā armijas bāzei Izraēlā uz dienvidiem no Haifas svētdien nogalināti četri karavīri, pavēstīja Izraēlas armija.

Pasaule Šolcs paziņo par jaunām ieroču piegādēm Izraēlai

Vācijas kanclers Olafs Šolcs ceturtdien debatēs Bundestāgā paziņojis par jaunām ieroču piegādēm Izraēlai. "Mēs esam piegādājuši ieročus un piegādāsim ieročus," sacīja Šolcs.

Pasaule Izraēlas armija sākusi operācijas pret «Hizbollah» Libānas dienvidrietumos

Izraēlas armija sākusi operācijas pret šiītu kaujinieku grupējumu "Hizbollah" Libānas dienvidrietumos, paplašinot sauszemes operācijas gar Libānas piekrasti.