Zelenskis aicina sabiedrotos atbalstīt Ukrainu tikpat vienoti kā Izraēlu

Pasaule
LETA 09:05, 16.04.2024 0

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien aicināja sabiedrotos izrādīt tādu pašu "vienotību" Ukrainas atbalstīšanā kā Izraēlas atbalstīšanā, kura nedēļas nogalē ar Rietumvalstu atbalstu atvairīja Irānas uzbrukumu.

 
Foto: Instagram

Pēdējos mēnešos ir pieaugusi Ukrainas neapmierinātība ar kavēšanos Rietumvalstu militārās palīdzības piegādēs. Tas attiecas arī uz pretgaisa aizsardzību, kas Ukrainai ir steidzami vajadzīga, lai atvairītu Krievijas uzbrukumus.

Zelenskis lietotnē "Telegram" pateicās sabiedrotajiem, kas atbildējuši uz Ukrainas aicinājumu piegādāt vairāk pretgaisa aizsardzības sistēmu, bet uzsvēra, ka "Krievijas uzbrukumu intensitāte prasa lielāku vienotību".

"Aizstāvot Izraēlu, brīvā pasaule ir demonstrējusi, ka šāda vienotība ir ne tikai iespējama, bet arī ir simtprocentīgi efektīva," sacīja Zelenskis.

"Tas pats ir iespējams, aizstāvot no terora Ukrainu, kas tāpat kā Izraēla nav NATO locekle," turpināja Zelenskis, aicinot Ukrainas sabiedrotos izrādīt "politisku gribu".

ASV Senāts februārī pieņēma 95 miljardu dolāru vērtu finansējuma paketi, kas ietver finansējumu Ukrainai tās cīņā pret Krievijas iebrukumu, kā arī jaunu atbalstu Izraēlai un Taivānai, tomēr šis likumprojekts ir iestrēdzis Kongresa apakšnamā Pārstāvju palātā.

Pārstāvju palātas republikāņu spīkers Maiks Džonsons paziņoja, ka tuvākajās dienās notiks balsojums par šo likumprojektu, bet ne tā pašreizējā formā. Pārstāvju palāta "balsos par katru no šiem pasākumiem atsevišķi četras reizes", sacīja Džonsons.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis: Rietumu vilcināšanās ar militāro atbalstu Ukrainai ir nepieņemama

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā kritizēja Rietumu vilcināšanos piegādāt militāro palīdzību Ukrainai un nosauca šo vilcināšanos par pilnīgi nepieņemamu.

Pasaule Zelenskis atlaidis pirmo palīgu Šefiru un vairākus padomniekus

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sestdien atlaidis ilggadējo pirmo palīgu Serhiju Šefiru un vairākus padomniekus.

Pasaule Zelenskis: Ukraina bez ASV palīdzības nespēs uzvarēt

Bez amerikāņu palīdzības Ukraina karā pret Krieviju nespēs uzvarēt, intervijā telekanālam CBS sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Zelenskis: Krievijas virzība Ukrainā ir apturēta

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien paziņoja, ka Krievijas virzīšanās uz priekšu Ukrainā ir "apturēta" un situācija viņa karaspēkam tagad ir "daudz labāka" nekā iepriekšējos mēnešos.