Irāna: atriebes akcija pret Izraēlu uzskatāma par noslēgušos

Pasaule
LETA 09:23, 14.04.2024 0

Irāna svētdienas rītā paziņojusi, ka atbildes akcija uz Izraēlas uzbrukumu Irānas konsulātam Damaskā, "var tikt uzskatīta par noslēgušos".

 

Irānas pastāvīgā misija pie ANO Ņujorkā pavēstījusi, ka sestdienas vakarā uzsāktais uzbrukums esot bijusi atbilde uz Izraēlas "agresiju pret diplomātisko objektu Damaskā".

Misija piebildusi, ka šis jautājums var tikt "uzskatīts par izsmeltu".

Tomēr gadījumā, ja "Izraēlas režīms pieļaus vēl vienu kļūdu, Irānas atbilde būs ievērojami smagāka," teikts Irānas misijas paziņojumā, kas izplatīts sociālās saziņas vietnē "X".

Kā ziņots, Irāna no savas teritorijas sestdien raidīja uz Izraēlu bezpilota lidaparātus.

Vēlāk Teherāna paziņoja, ka uz Izraēlu izšautas arī raķetes, tostarp ballistiskās.

Taču nekas neliecina, ka uz Izraēlu tiešām būtu raidītas arī raķetes.

Kā ziņots, Izraēla atrodas trauksmes stāvoklī, kopš 1.aprīlī notikušā uzbrukuma Irānas diplomātiskajai pārstāvniecībai Damaskā, kurā tika nogalināti 16 cilvēki, tajā skaitā divi irāņu ģenerāļi. Šajā triecienā Teherāna apsūdz Izraēlu un draudējusi ar atbildes triecienu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Lasiet arī

Pasaule ISW: Irāna ar triecienu meklēja Izraēlas pretgaisa aizsardzības vājās vietas

Irāna veica kombinētu raķešu un dronu triecienu Izraēlai, vadoties pēc Krievijas Ukrainā izmantotās taktikas, lai pārbaudītu Izraēlas pretgaisa aizsardzības sistēmu, tomēr no 120 raķetēm lielākā daļa tika pārtverta, teikts ASV Kara studiju institūta (ISW) analīzē.

Sabiedrība Latvijas amatpersonas nosoda Irānas uzbrukumu Izraēlai

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), kas uz laiku pilda arī ārlietu ministra pienākumus, nosoda Irānas uzbrukumu Izraēlai naktī uz svētdienu.

Pasaule Irāna raidījusi uz Izraēlu lidrobotus

Irāna no savas teritorijas sestdien raidījusi uz Izraēlu bezpilota lidaparātus, ziņo Izraēlas armija.

Pasaule Irāna stingrāk vērsīsies pret ģērbšanās noteikumu pārkāpējiem

Irānas policija paziņojusi, ka ieņems bargāku nostāju pret personām, kas pārkāpj stingros islāma ģērbšanās noteikumus.