Premjers: Norvēģija ir gatava atzīt palestīniešu valsti

Pasaule
LETA 21:10, 12.04.2024 0

Norvēģija ir gatava atzīt palestīniešu valsti kopā ar citām valstīm, piektdien sacīja Norvēģijas premjerministrs Jūnass Gārs Stēre, uzņemot Spānijas kolēģi Pedro Sančesu, kas cenšas vairot atbalstu šādam solim.

 

Šāds lēmums būtu pieņemams ciešā koordinācijā ar "līdzīgi domājošām valstīm", žurnālistiem norādīja Norvēģijas premjers.

"Norvēģija ir gatava atzīt Palestīnas valsti," ar Sančesu kopīgajā preses konferencē sacīja Stēre.

"Mēs neesam noteikuši stingru grafiku," viņš piebilda.

Novembrī Norvēģijas parlaments pieņēma valdības priekšlikumu, ka valsts ir gatava atzīt neatkarīgu palestīniešu valsti.

Sančess šonedēļ apmeklē Poliju, Norvēģiju un Īriju, cenšoties vairot atbalstu Palestīnas valsts atzīšanai.

Spānija ir "apņēmusies atzīt Palestīnu kā valsti, cik vien drīz iespējams, kad būs atbilstoši apstākļi un veidā, kam būtu vispozitīvākā ietekme uz miera procesu", sacīja Spānijas premjers.

Kā pagājušajā nedēļā Sančes sacīja žurnālistiem, viņš cer, ka tas varētu notikt līdz jūnija beigām.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Lasiet arī

Sabiedrība Sestdien Rīgā notiks gājiens Palestīnas atbalstam

Sestdien, 17.februārī, plkst.13 Rīgā aktīvistu grupa dosies gājienā, lai paustu atbalstu Palestīnai.

Sabiedrība Latvija aptur ikgadējo maksājumu ANO Palestīniešu bēgļu lietu aģentūrā

Arī Latvija aptur ikgadējo maksājumu ANO Palestīniešu bēgļu lietu aģentūrā (UNRWA), liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) ieraksts tviterī.

Pasaule Deviņas valstis pārtrauc finansēt palīdzību palestīniešu bēgļiem

Jau deviņas donorvalstis apturējušas finansējumu ANO palestīniešu bēgļu aģentūrai (UNRWA), svētdien vēsta "Radio Brīvība".

Pasaule Netanjahu noraida ASV aicinājumus izveidot Palestīnas valsti

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu ceturtdien publiski noraidījis ASV aicinājumus ierobežot Izraēlas militāro ofensīvu Gazas joslā vai veikt pasākumus Palestīnas valsts izveidei pēc kara.