«Hamās» līdera Hanijas dēli un mazbērni nogalināti uzbrukumā Gazas joslā

Pasaule
LETA 07:07, 11.04.2024 0

Palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" politiskā līdera Ismaila Hanijas trīs dēli un trīs mazbērni trešdien tika nogalināti Izraēlas uzbrukumā Gazas joslā, apstiprināja "Hamās" ziņu avoti Beirūtā.

 
Foto: Youtube

Ar "Hamās" saistītā palestīniešu ziņu aģentūra "Shihab" vēstīja, ka Hanijas radinieki uzbrukuma brīdī atradās automobilīi Šati bēgļu nometnē Gazas joslas ziemeļos.

"Hamās" kanāls lietotnē "Telegram" citēja Hanijas teikto, ka viņš ir "pagodināts" ar "trīs bērnu un dažu mazbērnu mocekļu nāvi". "Es pateicos Allāham par šo godu," sacīja Hanija.

Izraēlas armija vēlāk apstiprināja, ka trīs no Hanijas dēliem ir nogalināti mērķētā uzbrukumā.

Izraēlas Aizsardzības spēku paziņojumā teikts, ka Gazas joslas centrālajā daļā "likvidēti" trīs "Hamās" militārā spārna kaujinieki. Armija apstiprināja, ka tie bija Hanijas dēli, bet neapstiprināja viņa trīs mazbērnu nāvi šajā incidentā.

"Izraēlas Aizsardzības spēkiem ir zināms par apgalvojumiem, ka nodarīts kaitējums citiem Hanijas radiniekiem, tai skaitā vienam nepilngadīgajam. Izraēlas Aizsardzības spēki nav pārbaudījuši šo informāciju," teikts paziņojumā.

Hanija sacīja, ka uzbrukums viņa ģimenei ir liecība par Izraēlas "neveiksmi", un piebilda, ka tas nemainīs grupējuma nostāju netiešajās sarunās par pamieru. Viņš uzsvēra, ka "Hamās" neatsauks savas prasības.

Hanija, kurš vada "Hamās" politbiroju, gadiem ilgi ir dzīvojis Katarā kopā ar daļu no savas ģimenes.

Saskaņā ar "Hamās" kontrolētās Gazas joslas Iekšlietu ministrijas ziņām vairāki Hanijas radinieki tika nogalināti Izraēlas uzbrukumā Gazas joslā pērnā gada oktobrī.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti

Francijas Klusā okeāna teritorijā Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti, kuru laikā nošauts viens cilvēks, desmitiem ievainoti un 140 cilvēki aizturēti, trešdien paziņojušas varasiestādes.

Pasaule Francijā simtiem policistu meklē izbēgušu cietumnieku

Francijā simtiem policistu izvietoti Normandijā, lai atrastu ieslodzīto, kurš otrdien izbēga no policijas furgona ceļā uz cietumu.

Pasaule Baltais nams informē Kongresu par ieročiem Izraēlai miljarda dolāru vērtībā

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija otrdien informēja Kongresu par ieroču paketi Izraēlai viena miljarda ASV dolāru vērtībā, pavēstīja oficiāli ziņu avoti.

Pasaule Daukšts: Krievija ir gatava pārkārtot ekonomiku uz kara sliedēm

Krievijas diktatora Vladimira Putina lēmums izvirzīt aizsardzības ministra amatam Andreju Belousovu parāda, ka Krievija ir gatava straujākiem tempiem pārkārtot valsts ekonomiku uz kara sliedēm, uz militārās ekonomikas pusi, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs un vēsturnieks Kārlis Daukšts.

Lasiet arī

Pasaule Izraēla: zem ANO bēgļu lietu aģentūras Gazā atrasts «Hamās» tunelis

Izraēlas bruņotie spēki sestdienas vakarā paziņoja, ka atklājuši palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" tuneli zem ANO Palestīniešu bēgļu lietu aģentūras (UNRWA) mītnes Gazas pilsētā.

Pasaule Izraēlas armija: Gūti pierādījumi par tiešu Irānas finansējumu «Hamās»

Izraēlas bruņotie spēki atraduši pierādījumus par naudas plūsmu starp Irānu un palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās", otrdien paziņojusi armija.

Pasaule Netanjahu: «Hamās» ir pilnībā infiltrējis UNRWA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņojis, ka palestīniešu teroristiskais grupējums "Hamās" ir pilnībā infiltrējis ANO palestīniešu bēgļu aģentūru UNRWA.

Pasaule «Hamās» grib «pilnīgu un visaptverošu uguns pārtraukšanu» Gazas joslā

Palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" grib "pilnīgu un visaptverošu uguns pārtraukšanu" Gazas joslā, pirmdien paziņoja augsta "Hamās" amatpersona pēc Kataras paziņojuma par pagaidu pamiera ierosinājumu.