Irānas līderis atkārtoti draud Izraēlai

Pasaule
LETA 19:39, 10.04.2024 0

Irānas augstākais līderis ajatolla Ali Hamenei trešdien vēlreiz piedraudēja Izraēlai, ka tā tiks sodīta par uzlidojumu Irānas konsulātam Sīrijas galvaspilsētā, kurā tika nogalināti septiņi Revolucionārās gvardes pārstāvji, no kuriem divi bija ģenerāļi.

 

"Ļaunais režīms šajā ziņā pieļāva kļūdu; tas ir jāsoda un tiks sodīts," televīzijā pārraidītā uzrunā sacīja Hamenei.

Viņš paziņoja, ka 1.aprīļa trieciens noticis, pārkāpjot starptautiskos nolīgumus, kas paredz diplomātisko telpu neaizskaramību.

"Konsulāti un vēstniecības jebkurā valstī ir šīs valsts teritorija," viņš teica. "Kad viņi uzbruka mūsu konsulātam, tas nozīmē, ka viņi uzbruka mūsu teritorijai."

Irānas valsts mediji ziņoja, ka triecienos Damaskā nogalināts Irānas Revolucionārās gvardes īpašo uzdevumu vienības "Quds" augsta ranga komandieris brigādes ģenerālis Reza Zahedi.

Izraēla ir veikusi simtiem gaisa triecienu mērķiem Sīrijā kopš 2011.gada, kad Sīrijā izcēlās pilsoņkarš. Šie triecieni galvenokārt bija vēsti pret Irānas atbalstītiem spēkiem, tostarp "Hizbollah" kaujiniekiem, un Sīrijas armijas pozīcijām.

Šo triecienu skaits ir pieaudzis, kopš 7.oktobrī sākās Izraēlas karš pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās", kas ir "Hizbollah" sabiedrotais.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Irānas prezidenta vēlēšanās uzvarējis reformists Pezeškiāns

Irānā piektdien notikušajā prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarējis reformistu kandidāts Masuds Pezeškiāns, pārspējot stingrās līnijas piekritēju Saīdu Džalili, sestdien paziņoja Iekšlietu ministrija.

Pasaule Irānas prezidenta vēlēšanas notiks 28.jūnijā

Irāna pirmdien paziņoja, ka prezidenta vēlēšanas notiks 28.jūnijā, vēsta valsts mediji.

Pasaule Irānas mediji: Raisi un citi avarējušā helikoptera pasažieri gājuši bojā

Irānas prezidents Ibrahims Raisi un vēl astoņi cilvēki, kas atradās avarējušā helikopterā, ir gājuši bojā, pirmdien ziņo Irānas valsts mediji.

Pasaule Nav pazīmju,ka avarējušajā Irānas prezidenta helikopterā kāds būtu palicis dzīvs

Glābēji nav konstatējuši pazīmes, ka avarējušajā helikopterā, kurā lidoja Irānas prezidents Ibrahims Raisi un citas amatpersonas, kāds būtu palicis dzīvs, pirmdien vēsta Irānas valsts televīzija.