Zelenskis: Rietumu vilcināšanās ar militāro atbalstu Ukrainai ir nepieņemama

Pasaule
LETA 08:06, 05.04.2024 0

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā kritizēja Rietumu vilcināšanos piegādāt militāro palīdzību Ukrainai un nosauca šo vilcināšanos par pilnīgi nepieņemamu.

 
Foto: twitter

"Jauna pretgaisa aizsardzības sistēma var fundamentāli mainīt situāciju," sacīja Zelenskis pēc Krievijas uzbrukuma Harkivai, kurā naktī uz ceturtdienu tika nogalināti pieci cilvēki, tai skaitā trīs glābēji.

Prezidents sacīja, ka ir pateicīgs katrai valstij, kas meklē iespējas palīdzēt Ukrainai.

"Ir pilnīgi nepieņemami, ka tik daudzas valstis pasaulē vēl domā, kā tās varētu pretoties teroram, lai gan tam ir vajadzīgi tikai daži politiski lēmumi," sacīja Zelenskis.

Ukraina aicina piegādāt vairāk pretgaisa aizsardzības sistēmu - tādas kā ASV ražotās sistēmas "Patriot", lai varētu labāk aizsargāt savas pilsētas no Krievijas uzbrukumiem, kas notiek gandrīz katru dienu.

Spēcīga pretgaisa aizsardzība Harkivas pilsētai un apgabalam, kā arī Sumu apgabalam un valsts dienvidu apgabaliem ir "absolūti steidzama nepieciešamība", sacīja Zelenskis.

Pieminot jauno Krievijas uzbrukumu Harkivai, Zelenskis atgādināja, ka vispirms viens cilvēks gāja bojā Krievijas drona triecienā dzīvojamā rajonā. Kad tur ieradās glābšanas dienesti, notika otrs gaisa trieciens, kurā gāja bojā trīs glābēji.

"Tā ir pretīga Krievijas taktika," sacīja Zelenskis, kurš sociālajā tīklā "X" izteica līdzjūtību upuru radiniekiem.

Prezidents aicināja Ukrainas diplomātus ārvalstīs panākt pretgaisa aizsardzības sistēmu piegādes Ukrainai.

Zelenskis savā videouzrunā arī sacīja, ka situācija frontē stabilizējas un netiek pieļauta okupācijas spēku tālāka virzīšanās uz priekšu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis: Sabiedroto solīto ieroču kavēšanās bremzē pretuzbrukumu

Sabiedroto solīto ieroču kavēšanās dēļ 14 Ukrainas bruņoto spēku brigādes joprojām nav pilnībā aprīkotas, kas kavē pretuzbrukumu, intervijā aģentūrai "Bloomberg" sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Takers Karlsons paziņo par interviju ar Zelenski

Skandalozais amerikāņu komentētājs Takers Karlsons ir paziņojis, ka drīz varētu tikt laista klajā viņa intervija ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Pasaule Zelenskis: Sarunas ar Putinu ir iespējamas, izmantojot starpniekus

Sarunas ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu ir iespējamas, tomēr tikai izmantojot starpniekus, intervijā ASV laikrakstam "Philadelphia Inquirer" paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Zelenskis: Miera samitā saskaņotais rīcības plāns tiks iesniegts Krievijai

Rīcības plāns, par kuru tiks panākta vienošanās miera samitā Šveicē, tiks iesniegts Krievijas pārstāvjiem, lai otrajā miera samitā varētu panākt reālu kara izbeigšanu, Šveicē notiekošajā pirmajā miera samitā teica Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenski.