Britu izlūki: Krievijas uzbrukums pie Avdijivkas palēninājies

Pasaule
LETA 19:38, 21.03.2024 0

Krievijas uzbrukums pie Avdijivkas pēdējo nedēļu laikā kļuvis lēnāks, domājams, lielo zaudējumu dēļ, teikts Lielbritānijas militārā izlūkdienesta jaunākajā publiskajā ziņojumā par karu Ukrainā.

 
Foto: Facebook

Krievijas armija cenšas paplašināt kontroles zonas uz ziemeļrietumiem no Doneckas un visdrīzāk veic uzbrukumu pie Orļivkas, Toneņkes, Pervomaiskas un Neveļskes, norāda britu izlūki.

"Pēdējo nedēļu laikā krievu virzība palēninājusies, kā šķiet, daļēji būtisko zaudējumu dēļ, kas pieredzēti uzbrukuma gaitā Avdijivkā," teikts ziņojumā.

Situācija šajā frontes sektorā saglabājas nestabila, bet karavīru un munīcijas deficīts, kas vērojams Ukrainas armijā, visticamāk ierobežo ukraiņu spējas noturēt pozīcijas, norāda izlūkdienests.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Pasaule Blinkens ieradies Kijivā

Iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā otrdien ieradies ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, vēsta Ukrainas plašsaziņas līdzekļi.

Pasaule Ajatollas Hamenei padomnieks: Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu

Irānas augstā līdera ajatollas Ali Hamenei ārlietu padomnieks Kamals Harazi svētdien apliecināja, ka Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu, vēsta valsts ziņu aģentūra ISNA.

Pasaule Arī otrajā referendumā Lietuvā pietrūkst atbalsta dubultpilsonības atļaušanai

Piecus gadus pēc pirmā mēģinājuma grozīt Lietuvas konstitūciju, lai atļautu dubultpilsonību, arī otrajā referendumā vēlētāju atbalsts nav bijis pietiekams dubultpilsonības aizlieguma atcelšanai.

Lasiet arī

Pasaule Ukrainas droni uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai Volgogradā

Ukrainas droni naktī uz svētdienu Krievijā uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai, naftas bāzei un metalurģijas kombinātam, aģentūrai UNN pavētstīja avots Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR).

Pasaule Eksperts: Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija pārbauda Ukrainas spēkus

Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija pārbauda Ukrainas spēkus, aģentūrai LETA pauda Ģeopolitikas pētījumu centra direktors un Hārvarda Universitātes viespētnieks Māris Andžāns.

Pasaule Ukraina veic triecienu naftas pārstrādes rūpnīcai Baškortostānā

Krievijā Baškortostānas republikā Salavatas pilsētā ar Ukrainas Drošības dienesta (SBU) dronu veikts trieciens naftas pārstrādes rūpnīcai, paziņojis avots Ukrainas izlūkdienestos.

Pasaule Ukraiņi notriekuši 59 no 76 krievu raķetēm un lidrobotiem

Naktī uz trešdienu krievi uz Ukrainu raidījuši 55 dažāda tipa raķetes un 21 uzbrukuma lidrobotu, un ukraiņu zenītartilēristi 59 no šiem gaisa mērķiem ir iznīcinājuši, pavēstījis Ukrainas Gaisa spēku komandieris Mikola Oleščuks.