ASV piedāvā Drošības padomei rezolūciju par tūlītēju pamieru Gazas joslā

Pasaule
LETA 10:52, 21.03.2024 0

ASV piedāvā ANO Drošības padomes rezolūcijas projektu, kurā aicināts uz tūlītēju uguns pārtraukšanu Gazas joslā, kas būtu saistīta ar ķīlnieku atbrīvošanu, pavēstīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

 

"Mums ir rezolūcija, ko mēs tieši tagad piedāvājam ANO Drošības padomei, kurā aicināts uz tūlītēju uguns pārtraukšanu, kas tiek saistīta ar ķīlnieku atbrīvošanu, un mēs ļoti ceram, ka valstis to atbalstīs," sacīja Blinkens.

"Es uzskatu, ka mēs paužam spēcīgu vēstījumu, spēcīgu signālu," vizītes gaitā Saūda Arābijā, kuras gaitā tika spriests par Izraēlas un "Hamās" karu, trešdienas vakarā saudarābu medijam "Al Hadath" sacīja ASV valsts sekretārs.

ASV, kas ir Izraēlas galvenais atbalstītājs, iepriekš Drošības padomē izmantojušas veto, lai bloķētu aicinājumus uz tūlītēju uguns pārtraukšanu Gazas joslā.

"Protams, mēs atbalstām Izraēlu un tās tiesības sevi aizstāvēt, bet tajā pat laikā ir svarīgi, ka mierīgie iedzīvotāji, kas ir pakļauti briesmām un kas cieš šausmīgi, ka mēs fokusējamies uz viņiem, ka mums prioritāte ir viņi, mierīgo iedzīvotāju aizsardzība, humānās palīdzības piegādāšana viņiem," sacīja Blinkens.

Ceturtdien Blinkens apmeklē Ēģipti, bet tad dosies uz Izraēlu.

Paralēli Blinkena vizītei Tuvajos Austrumos sarunas notiek Katarā, kur vidutāji trešdien tikās trešo dienu pēc kārtas centienos panākt uguns pārtraukšanu Gazas joslā.

Tiesa, šobrīd nekas neliecina, ka vienošanās būtu gaidām drīz.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Dronu uzbrukumi izraisa desmitiem sprādzienu Krimā un Novorosijskā

Krievijas okupētā Krimas pussala un Krasnodaras novada Novorosijskas pilsēta naktī uz piektdienu tika pakļautas bezpilota lidaparātu un jūras dronu uzbrukumiem, kas izraisīja desmitiem sprādzienu.

Pasaule Kijiva: Izjaukts krievu plāns maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskā

Ukrainas karavīri izjaukuši Krievijas karaspēka plānu Harkivas apgabalā maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskas pilsētas teritorijā un tur nostiprināties, aizstāvjiem turpinot pildīt kaujas uzdevumus pilsētas ziemeļu daļā un turot pretinieku uguns kontrolē, pavēstīja Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pasaule Armēnija un Azerbaidžāna vienojas par strīdīgajiem robežas posmiem

Armēnija un Azerbaidžāna panākušas vienošanos par strīdīgajiem robežas posmiem, kas ir solis ceļā uz attiecību normalizēšanu.

Pasaule Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais Slovākijas prezidents Peters Pellegrīni.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas armijas komandieris apstiprina kara turpināšanu Gazas joslā

Izraēlas armijas ģenerālštāba priekšnieks Herci Halevi apstiprinājis plānus kara turpināšanai pret palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās" Gazas joslā, svētdienas vakarā paziņoja Izraēlas armija.

Pasaule Baidens: Netanjahu Gazas joslā pieļauj kļūdu

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu Gazas joslā pieļauj kļūdu, intervijā ASV telekanālam "Univision" sacīja Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens.

Pasaule Izraēlas triecienā Gazas joslā nogalināti vairāki palīdzības misijas darbinieki

Izraēlas triecienā pirmdien nogalināti vairāki palīdzības misijas darbinieki, kas Gazas joslā piegādāja pārtikas palīdzību, pavēstīja palīdzības organizācija "World Central Kitchen".

Pasaule Izraēlas armija pabeigusi divas nedēļas ilgušo operāciju al Šifas slimnīcā Gazā

Izraēlas armija pirmdienas rītā pabeigusi divas nedēļas ilgušo operāciju Gazas pilsētā esošajā al Šifas slimnīcā.