Tramps ieguvis pietiekamu balsu skaitu republikāņu nominācijas nodrošināšanai

Pasaule
LETA 08:29, 13.03.2024 0

ASV bijušais prezidents Donalds Tramps otrdien sasniedza nepieciešamo delegātu skaitu, lai nodrošinātu Republikāņu partijas nomināciju startam prezidenta vēlēšanās novembrī.

 

Trampam tās būs trešās prezidenta vēlēšanas pēc kārtas un otrās, kurās viņš sacentīsies ar tagadējo ASV prezidentu Džo Baidenu.

Ar otrdien gūtām uzvarām priekšvēlēšanās Džordžijā, Misisipi un Vašingtonas štatā Tramps pārsniedza nepieciešamo 1215 delegātu balsu skaitu nominācijas nodrošināšanai, ziņoja ASV telekanāli.

Viņš oficiāli pieņems šo nomināciju republikāņu nacionālajā konventā jūlijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Baidens šaubās par mierīgu varas nodošanu, ja Tramps zaudēs vēlēšanās

Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens intervijā raidorganizācijai CBS sacījis, ka nemaz nav pārliecināts par mierīgu varas nodošanu Kamalas Herisas rokās gadījumā, ja republikāņu kandidāts Donalds Tramps zaudēs novembrī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās.

Pasaule FIB identificējis uzbrucēju, kurš ievainoja Trampu

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) svētdien pavēstīja, ka šāvējs, kurš priekšvēlēšanu mītiņa laikā ievainoja republikāņu Baltā nama kandidātu Donaldu Trampu, bijis 20 gadus vecais Tomass Metjū Krukss no Pensilvānijas štata.

Pasaule Eksperts: atentāta mēģinājums pret Trampu varētu saliedēt viņa atbalstītājus

Atentāta mēģinājums pret ASV prezidenta amata kandidātu Donaldu Trampu varētu saliedēt viņa atbalstītājus, sacīja politikas zinātnes doktors, ASV politikas vērotājs Mārtiņš Hiršs.

Pasaule Pabriks: «Šis notikums var ļoti ietekmēt vēlēšanu iznākumu par labu Trampam»

Ukrainas prezidents Zelenskis nepārprotami nosodīja noziegumu Pensilvānijā.