«Lufthansa» stjuarti turpina streiku

Pasaule
LETA 10:31, 13.03.2024 0

Vācijas nacionālās lidsabiedrības "Lufthansa" stjuarti trešdien turpina divu dienu streiku, kura dēļ atcelti apmēram 1000 reisu.

 
Foto: LETA

Otrdien streiks notika Frankfurtes lidostā, kur tika atcelti aptuveni 600 lidojumu, bet trešdien tas turpināsies Minhenes lidostā, kur tiks atcelti apmēram 400 reisu.

Streika dēļ no plkst.4 līdz 23 pēc vietējā laika (no plkst.5 līdz 24 pēc Latvijas laika) atcelti visi "Lufthansa" un tās meitaskompānijas "Lufthansa CityLine" izlidojošie reisi otrdien no Frankfurtes lidostas un trešdien no Minhenes lidostas.

Šie streiki ietekmē aptuveni 120 000 pasažieru ceļojumu plānus, norāda "Lufthansa".

Par šo streiku rīkošanu sestdien paziņoja stjuartu arodbiedrība UFO.

Arodbiedrība pieprasa palielināt atalgojumu par 15%, kā arī izmaksāt 3000 eiro inflācijas kompensāciju.

Pagājušajā nedēļā "Lufthansa" paziņoja, ka tās peļņa 2023.gadā salīdzinājumā ar 2022.gadu ir divkāršojusies līdz 1,67 miljardiem eiro.

UFO vadītājs Joahims Vaskess-Birgers norādīja, ka arī stjuartiem "būtu jāgūst labums no šiem panākumiem".

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā no ceturtdienas līdz sestdienas rītam, pieprasot palielināt atalgojumu, streikoja "Lufthansa" virszemes apkalpošanas darbinieki. Šo streiku organizēja arodbiedrība "Ver.di", un tā dēļ dēļ tika atcelti apmēram 1000 reisu, ietekmējot aptuveni 200 000 pasažieru ceļojumu plānus.

Vācijā jau vairākus mēnešus tiek rīkoti streiki transporta nozarē, kas skar gan vietējās satiksmes autobusus, vilcienus un metro, gan ātrvilcienus un lielākās lidostas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Blinkens ieradies Kijivā

Iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā otrdien ieradies ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, vēsta Ukrainas plašsaziņas līdzekļi.

Pasaule Ajatollas Hamenei padomnieks: Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu

Irānas augstā līdera ajatollas Ali Hamenei ārlietu padomnieks Kamals Harazi svētdien apliecināja, ka Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu, vēsta valsts ziņu aģentūra ISNA.

Pasaule Arī otrajā referendumā Lietuvā pietrūkst atbalsta dubultpilsonības atļaušanai

Piecus gadus pēc pirmā mēģinājuma grozīt Lietuvas konstitūciju, lai atļautu dubultpilsonību, arī otrajā referendumā vēlētāju atbalsts nav bijis pietiekams dubultpilsonības aizlieguma atcelšanai.

Pasaule Blinkens: Izraēlas ofensīva Rafahā «Hamās» nelikvidēs

Izraēlas pilna apjoma ofensīva Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā var izraisīt anarhiju, bet grupējums "Hamās" likvidēts netiks, svētdien sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Lasiet arī

Pasaule Aptauja: Vāciešiem galvenā prioritāte ir imigrācijas samazināšana

Galvenais, ko Vācijas iedzīvotāji grib no savas valdības, ir imigrācijas samazināšana, liecina trešdien publicēti starptautiskas aptaujas rezultāti.

Pasaule Berlīnē noticis uzbrukums bijušajai pilsētas galvai

Berlīnes ekonomikas, enerģētikas un uzņēmējdarbības senatore Franciska Gifeja guvusi vieglus ievainojumus uzbrukumā, kas otrdienas pēcpusdienā noticis Rudovas apkaimes bibliotēkā.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Vācijā universitātes bibliotēkā policija nošauj agresīvu vīrieti ar mačeti

Manheimas universitātes bibliotēkā otrdienas vakarā iekļuva agresīvs vīrietis ar mačeti, kuru sašāva policija un viņš no ievainojumiem vēlāk nomira slimnīcā.