Jemenas nemiernieku raķete trāpījusi sauskravu kuģim, nogalinot divus cilvēkus

Pasaule
LETA 08:12, 07.03.2024 0

Jemenas hutiešu nemiernieku raķete Adenas līcī trešdien trāpījusi sauskravu kuģim, un apkalpe ziņo par vismaz diviem bojāgājušajiem un sešiem ievainotajiem, pavēstīja ASV amatpersona.

 
Foto: pixabay

Tie ir pirmie upuri, kopš hutieši pagājušā gada beigās sāka apšaudīt kuģus.

Libērijas kuģim "True Confidence", kas reģistrēts zem Barbadosas karoga, nodarīti nopietni bojājumi, sacīja amatpersona. Apkalpe kuģi pametusi un tas pārvietojas nekontrolēti.

Divu dienu laikā nemiernieki raidījuši jau piecas pretkuģu ballistiskās raķetes.

Divas no tām trāpījušas tirdzniecības kuģiem, bet vienu notriecis amerikāņu eskadras mīnu kuģis, sacīja amatpersona.

Irānas atbalstītie Jemenas hutiešu kaujinieki ir solījuši uzbrukt ar Izraēlu saistītiem kuģiem Sarkanajā jūrā un Adenas līcī, lai piespiestu Izraēlu izbeigt uzbrukumus Gazas joslā. Tomēr daudzi no hutiešu apšaudītajiem kuģiem nav saistīti ar Izraēlu.

Hutiešu uzbrukumu dēļ daudzas kuģniecības kompānijas izvairās no īsākā jūras ceļa starp Āziju un Eiropu, kas ved caur Sarkano jūru, un met līkumu ap Labās cerības ragu Dienvidāfrikā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule ASV dod triecienus hutiešu raķetēm Jemenā

ASV armija trešdien paziņoja, ka ir devusi triecienus 14 raķetēm Jemenā, kuras hutiešu nemiernieki bija sagatavojuši palaišanai.

Pasaule ASV atkārtoti atzīst Jemenas hutiešus par teroristu grupējumu

Savienotās Valstis atkal iekļaus Jemenas hutiešu nemierniekus teroristu grupējumu sarakstā, trešdien žurnālistiem paziņoja augsta ranga ASV administrācijas amatpersona.

Pasaule ASV un Lielbritānija veic gaisa triecienus hutiešu nemierniekiem Jemenā

ASV un Lielbritānija ceturtdienas vakarā un piektdienas rītā veica gaisa triecienus hutiešu nemierniekiem Jemenā, atbildot uz Irānas atbalstīto hutiešu uzbrukumiem kuģiem Sarkanajā jūrā, ziņoja ASV mediji.

Pasaule Jemenas piekrastē hutiešu raķete trāpījusi tankkuģim

Jemenas piekrastē hutiešu nemiernieku raidīta raķete trāpījusi zem Norvēģijas karoga peldošam tankkuģim, pavēstīja ASV Centrālā pavēlniecība, norādot, ka šobrīd nav ziņu par upuriem.