Izraēla atsauc vēstnieku ANO

Pasaule
LETA 06:42, 05.03.2024 0

Izraēla pirmdien atsauca vēstnieku ANO Giladu Erdanu, saasinoties ebreju valsts konfliktam ar starptautisko organizāciju saistībā ar "Hamās" kaujinieku 7.oktobra uzbrukumu.

 
Foto: twitter

Strīda centrā bija ANO palestīniešu bēgļu aģentūra UNRWA, kura paziņoja, ka tās personālu esot spīdzinājusi Izraēla, savukārt Izraēla paziņoja, ka šī aģentūra nodarbinājusi vairāk nekā 450 teroristus.

Izraēlas armija arī publiskojusi ierakstu, kurā kāds terorists, kas strādā UNWRA skolā par arābu valodas skolotāju, stāsta, kā viņš 7.oktobra uzbrukuma laikā iegājis Izraēlas teritorijā un sagrābis par ķīlniecēm izraēliešu sievietes.

ANO pirmdien publicēja ziņojumu, kurā teikts, ka ir "pamatoti iemesli uzskatīt", ka "Hamās" 7.oktobra uzbrukumu laikā tika veiktas izvarošanas un ka ķīlnieki, kas pēc tam aizvesti uz Gazas joslu, arī tika izvaroti.

Izraēlas vēstnieks ANO Gilads Erdans paziņoja, ka "Apvienotajām Nācijām vajadzēja piecus mēnešus, lai galu galā atzītu seksuālos noziegumus, kas izdarīti 7.oktobrī "Hamās" slaktiņa laikā".

ANO ģenerālsekretāra Antoniu Gutērreša preses sekretārs noliedza, ka Gutērrešs būtu "kaut ko [darījis], lai noklusētu šo ziņojumu".

Izraēlas ārlietu ministrs Izraels Kacs iepriekš bija kritizējis ANO, ka tā nav pietiekami ātri reaģējusi uz upuru stāstīto par izvarošanām un seksuāliem uzbrukumiem, ko izdarījuši "Hamās" kaujinieki iebrukumā Izraēlā.

UNRWA pirmdien paziņoja, ka Izraēlas varas iestādes "apcietinājušas vairākus tās personāla darbiniekus no Gazas joslas", kas vēlāk stāstījuši par sliktu izturēšanos apcietinājumā.

"Mūsu personāls ziņoja par briesmīgiem atgadījumiem, kamēr viņi bija apcietināti un Izraēlas iestāžu veikto pratināšanu laikā. Šajos ziņojumos minēta spīdzināšana, ļoti slikta izturēšanās un seksuāla izmantošana," paziņoja UNRWA.

Aģentūra paziņoja, ka daži tās darbinieki tika piespiesti parakstīt atzīšanās, kas tikušas izmantotas, lai izplatītu dezinformāciju un pakļautu riskam URWA personālu.

Izraēlas Aizsardzības spēki paziņoja, ka "noliedz vispārīgos un nepamatotos apgalvojumus par apcietināto seksuālu izmantošanu Izraēlas Aizsardzības spēku apcietinājuma vietās".

"Šie apgalvojumi ir vēl viens cinisks mēģinājums radīt nepatiesu ekvivalenci "Hamās" sistemātiskajai izvarošanas izmantošanai par kara ieroci."

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Pasaule Blinkens ieradies Kijivā

Iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā otrdien ieradies ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, vēsta Ukrainas plašsaziņas līdzekļi.

Pasaule Ajatollas Hamenei padomnieks: Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu

Irānas augstā līdera ajatollas Ali Hamenei ārlietu padomnieks Kamals Harazi svētdien apliecināja, ka Teherāna ir atvērta sarunām ar Vašingtonu, vēsta valsts ziņu aģentūra ISNA.

Pasaule Arī otrajā referendumā Lietuvā pietrūkst atbalsta dubultpilsonības atļaušanai

Piecus gadus pēc pirmā mēģinājuma grozīt Lietuvas konstitūciju, lai atļautu dubultpilsonību, arī otrajā referendumā vēlētāju atbalsts nav bijis pietiekams dubultpilsonības aizlieguma atcelšanai.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas valdība nolemj pārtraukt «Al Jazeera» darbību valstī

Izraēlas valdība svētdien nolēma pārtraukt televīzijas kompānijas "Al Jazeera" darbību valstī, platformā "X" pavēstīja premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.