Heilija Vašingtonā republikāņu priekšvēlēšanās pirmo reizi uzvar Trampu

Pasaule
LETA 06:56, 04.03.2024 0

Bijusī ASV vēstniece ANO Nikija Heilija svētdien uzvarēja republikāņu priekšvēlēšanās, kas tika rīkotas Kolumbijas apgabalā, pirmo reizi cīņā par republikāņu nomināciju novembrī gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām apsteidzot bijušo valsts prezidentu Donaldu Trampu.

 
Foto: twitter

Heilija Vašingtonā, kas veido Kolumbijas apgabalu, uzvarēja ar 62,86% balsu, kamēr Tramps saņēma 33,22% vēlētāju atbalstu. Kopumā priekšvēlēšanās Kolumbijas apgabalā nobalsoja 2035 republikāņi.

Tramps bija uzvarējis visās līdz šim notikušajās republikāņu priekšvēlēšanās, arī Heilijas dzimtajā Dienvidkarolīnas štatā, kur Heilija agrāk bija gubernatore, tādēļ tiek gaidīts 2020.gada vēlēšanu scenārijs, kad novembrī par ASV prezidenta amatu cīnīsies pašreizējais prezidents Džo Baidens no demokrātiem un republikānis Tramps.

Līdz priekšvēlēšanām Vašingtonā Trampam bija 244 delegātu balsis un Heilijai - 24. Uzvara galvaspilsētā nozīmē, ka Heilijas kontā ir papildu 19 balsis.

Republikāņu nacionālajā konventā, kurā tiks lemts par partijas kandidātu 2024.gada prezidenta vēlēšanās, kopumā piedalīsies 2429 delegāti, un lai iegūtu partijas nomināciju pretendentam nepieciešamas vismaz 1215 delegātu balsis.

Heilija ir netieši paudusi, ka savu kandidatūru neatsauks vismaz līdz tā dēvētajai lielajai otrdienai, kad 5.martā 15 štatos un vienā teritorijā tiks izcīnītas 874 delegātu balsis.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Baidens šaubās par mierīgu varas nodošanu, ja Tramps zaudēs vēlēšanās

Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens intervijā raidorganizācijai CBS sacījis, ka nemaz nav pārliecināts par mierīgu varas nodošanu Kamalas Herisas rokās gadījumā, ja republikāņu kandidāts Donalds Tramps zaudēs novembrī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās.

Pasaule FIB identificējis uzbrucēju, kurš ievainoja Trampu

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) svētdien pavēstīja, ka šāvējs, kurš priekšvēlēšanu mītiņa laikā ievainoja republikāņu Baltā nama kandidātu Donaldu Trampu, bijis 20 gadus vecais Tomass Metjū Krukss no Pensilvānijas štata.

Pasaule Eksperts: atentāta mēģinājums pret Trampu varētu saliedēt viņa atbalstītājus

Atentāta mēģinājums pret ASV prezidenta amata kandidātu Donaldu Trampu varētu saliedēt viņa atbalstītājus, sacīja politikas zinātnes doktors, ASV politikas vērotājs Mārtiņš Hiršs.

Pasaule Pabriks: «Šis notikums var ļoti ietekmēt vēlēšanu iznākumu par labu Trampam»

Ukrainas prezidents Zelenskis nepārprotami nosodīja noziegumu Pensilvānijā.