Putina vizīte Turcijā atlikta uz laiku pēc Krievijas vēlēšanām

Pasaule
LETA 19:45, 26.02.2024 0

Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizīte Turcijā atlikta uz laiku pēc Krievijas prezidenta vēlēšanām, pirmdien pavēstīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

 

"Līdz vēlēšanām nebūs," atbildot uz jautājumu par plānoto Putina vizīti Turcijā, žurnālistiem sacīja Peskovs.

Putinam "līdz vēlēšanām ir samērā blīvs un saspringts grafiks, un arī [Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam] Erdoganam tas ir visai saspringts", klāstīja Kremļa preses sekretārs.

"Bet notiek gatavošanās kontaktiem visaugstākajā līmenī, mēs par to esam izteikušies vairākkārt", viņš piebilda.

"Šie kontakti notiks brīdī, kad tas vislabākajā veidā atbildīs divu prezidentu grafikam", sacīja Peskovs.

Putinam un Erdoganam pirmdien bijusi telefonsaruna saistībā ar Erdogana 70.dzimšanas dienu, pavēstīja Kremlis. Putins esot cildinājis Erdogana attieksmi pret Turcijas un Krievijas saitēm, teikts paziņojumā.

Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā Putins nav apmeklējis nevienu NATO valsti, un Turcija ar tās īpašo nostāju daudzos jautājumos varētu kļūt par pirmo, ja viņš tur tiešām ieradīsies.

Kopš 2023.gada marta, kad Starptautiskā tiesa (ICJ) Hāgā izdeva Putina aresta orderi, viņš vēl vairāk sašaurinājis savu ārzemju vizīšu ģeogrāfiju. Visas valstis, kurās viņš līdz šim viesojies, nav pievienojušās ICJ dibināšanas Romas statūtiem. Arī Turcija to nav izdarījusi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Sašautais Slovākijas premjers atguvis samaņu pēc ilgas operācijas

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kurš trešdien tika smagi sašauts atentāta mēģinājumā, ir atguvis samaņu pēc vairākas stundas ilgas operācijas slimnīcā, ziņoja vietējie mediji.

Pasaule NATO: Gruzijas likums par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizajā virzienā

NATO trešdien brīdinājusi Gruziju, ka tās pieņemtais likumu par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizā virzienā prom no Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas.

Pasaule Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti

Francijas Klusā okeāna teritorijā Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti, kuru laikā nošauts viens cilvēks, desmitiem ievainoti un 140 cilvēki aizturēti, trešdien paziņojušas varasiestādes.

Pasaule Francijā simtiem policistu meklē izbēgušu cietumnieku

Francijā simtiem policistu izvietoti Normandijā, lai atrastu ieslodzīto, kurš otrdien izbēga no policijas furgona ceļā uz cietumu.

Lasiet arī

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule ASV amatpersona: Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt Navaļniju

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt ieslodzījumā turēto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, sacīja Savienoto Valstu amatpersona, kas ir pazīstama ar šo izvērtējumu.

Pasaule Francijā konfiscēta Ludmilas Putinas vīra villa

Francijas varas iestādes ir konfiscējušas villu, kas pieder Vladimira Putina bijušās sievas Ludmilas Putinas tagadējam vīram - Krievijas uzņēmējam Artūram Očeretnijam, ziņoja Francijas preses izdevums "Challenges".

Pasaule ISW: Putins plāno izmantot uzvaru «vēlēšanās» ilgstošam karam Ukrainā

Krievijas diktators Vladimirs Putins plāno izmantot uzvaru tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās, lai radītu informatīvo fonu ilgstošam karam Ukrainā, teikts ASV Kara studiju institūta (ISW) ziņojumā.