Navaļnija līdzgaitnieki apgalvo, ka viņu gatavojās apmainīt

Pasaule
LETA 20:36, 26.02.2024 0

Cietumā nonāvētā Krievijas opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija līdzgaitnieki pirmdien paziņoja, ka bija gandrīz panākta vienošanās par viņa atbrīvošanu ieslodzīto apmaiņā.

 
Foto: twitter

47 gadus vecais Kremļa kritiķis nomira 16.februārī pēc vairāk nekā trīs gadu pavadīšanas ieslodzījumā, izraisot Rietumu līderu un viņa atbalstītāju sašutumu un nosodījumu.

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam "tika piedāvāts apmainīt FSB virsnieku un slepkavu Vadimu Krasikovu, kurš izcieš sodu par slepkavību Berlīnē, pret diviem ASV pilsoņiem un Alekseju Navaļniju," paziņoja Navaļnija līdzgaitniece Marija Pevčiha.

"Es 15.februārī saņēmu apstiprinājumu, ka notiek sarunas un tās ir nonākušas beigu posmā. 16.februārī Aleksejs tika nogalināts," pavēstīja Pevčiha. "Navaļniju bija paredzēts atbrīvot tuvākajās dienās."

Sarunas starp Maskavu, Vašingtonu un Berlīni ilgušas divus gadus, viņa piebilda.

Vaicāta par šiem apgalvojumiem preses brīfingā, Vācijas valdības preses pārstāve atteicās sniegt komentārus.

Krasikovs Vācijā izcieš mūža ieslodzījumu par bijušā čečenu komandiera Zelimhana Hangošvili nogalināšanu Berlīnes parkā 2019.gadā.

Vašingtona ir apsūdzējusi Maskavu, ka tā iesloga ASV pilsoņus, pamatojoties uz nepamatotām apsūdzībām, lai izmantotu viņus ārvalstīs notiesātu krievu atbrīvošanai.

Starp Krievijā aizturētajiem ASV pilsoņiem ir bijušais ASV jūras kājnieks Pols Vīlans un laikraksta "Wall Street Journal" reportieris Evans Gerškovičs, kuri abi apsūdzēti spiegošanā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Katalonijā pirmstermiņa vēlēšanās uzvar sociālisti

Svētdien notikušajās Katalonijas pirmstermiņa vēlēšanās uzvarējuši Spānijas premjerministra Pedro Sančesa pārstāvētie sociālisti.

Pasaule Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies Nausēda un Šimonīte

Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā pēc divām nedēļām sacentīsies pašreizējais valsts galva Gitans Nausēda un premjerministre Ingrīda Šimonīte no valdošajā koalīcijā ietilpstošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti", liecina svētdien notikušās pirmās kārtas provizoriskie rezultāti.

Pasaule Avena advokāts par sankciju atcelšanu: «Spriedums ir pilnīgi iznīcinošs»

Lai arī Latvija iesniegusi lūgumu Eiropas Savienības (ES) Juridiskajam dienestam iesniegt apelāciju par ES sankciju atcelšanu miljardieriem Pjotram Avenam un Mihailam Fridmanam, Avena pārstāvis advokāts Jānis Kārkliņš uzskata, ka apelācijas nebūs.

Pasaule Ukrainas droni uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai Volgogradā

Ukrainas droni naktī uz svētdienu Krievijā uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai, naftas bāzei un metalurģijas kombinātam, aģentūrai UNN pavētstīja avots Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR).

Lasiet arī

Pasaule Grozevs: Navaļnija nāves izmeklēšanai vajadzētu noslēgties mēneša laikā

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija nāves apstākļu izmeklēšanai vajadzētu noslēgties mēneša laikā, prognozēja izdevuma "Bellingcat" pētnieciskais žurnālists Hristo Grozevs.

Pasaule Maskavā apbedīts Navaļnijs (VIDEO)

Ieslodzījumā mirušais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs piektdien apglabāts Maskavas Borisovas kapsētā netālu no Maskavas upes krastiem.

Pasaule Maskavā notiks Navaļnija bēres

Maskavā piektdien notiks Krievijā ieslodzījumā mirušā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija bēres, taču pastāv bažas, ka policija aizturēs tos, kas ieradušies atvadīties.

Pasaule Navaļnija bēres notiks piektdien Maskavā

Krievijā ieslodzījumā mirušā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija bēres notiks piektdien Maskavā, sociālajā tīklā "X" pavēstīja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša.