Eifeļa tornis atkal atvērts apmeklētājiem pēc sešu dienu pauzes

Pasaule
LETA 23:46, 25.02.2024 0

Eifeļa tornis svētdien atkal tika atvērts apmeklētājiem pēc sešu dienu pauzes, jo streikojošie darbinieki pieprasīja uzlabot vēsturiskā pieminekļa uzturēšanu un paaugstināt algas.

 

Eifeļa torņa apkalpojošais uzņēmums SETE ir panācis vienošanos ar arodbiedrībām.

Vienošanās paredz izveidot komiteju, kas uzraudzīs darbības ekonomisko modeli, ieguldījumu darbaspēkā un uzņēmuma ienākumus, teikts SETE paziņojumā.

Komitejas sēdes notiks ik pēc sešiem mēnešiem.

Eifeļa torņa darbinieki streiku sāka pirmdien, pieprasot labāku objekta uzturēšanu.

Darbinieki norāda, ka torni saēd rūsa, kamēr pilsētas varasiestādes no biļešu ieņēmumiem pelna miljonus, taču taupa uz tūristu iecienītās atrakcijas uzturēšanas izdevumiem.

Piektdien SETE paziņoja, ka līgums ar pilsētu, kas noslēgts līdz 2030.gadam, tiks pārskatīts. Uzņēmums plāno samazināt summu, ko tas maksā pilsētai, ņemot vērā ieņēmumu samazināšanos, ko radīja Covid-19 pandēmija, kā arī izdevumus, ko prasa torņa restaurācija.

Darbinieki saņēmuši garantijas, ka to darba apstākļus un algas tas neietekmēšot.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Eksperts: Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija pārbauda Ukrainas spēkus

Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija pārbauda Ukrainas spēkus, aģentūrai LETA pauda Ģeopolitikas pētījumu centra direktors un Hārvarda Universitātes viespētnieks Māris Andžāns.

Pasaule Lietuvā svētdien notiks prezidenta vēlēšanas

Lietuvā svētdien notiks prezidenta vēlēšanas. 1895 iecirkņi durvis vērs plkst.7 un tiks slēgti plkst.20.

Pasaule Francisks izsludina 2025.gadu par svēto gadu

Pāvests Francisks izsludinājis 2025.gadu par svēto gadu, kas Romai nozīmē miljoniem svētceļnieku uzņemšanu.

Pasaule Pistoriuss: Vācija ir gatava uzņemties vadošo lomu drošības politikā Eiropā

Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss ceturtdien apliecinājis Vašingtonai, ka Berlīne ir gatava uzņemties vadošo lomu drošības politikā Eiropā un nodrošinās militārās spējas, lai to paveiktu.

Lasiet arī

Pasaule Francija paaugstina terorisma trauksmes līmeni līdz visaugstākajam

Pēc terorakta Piemaskavas koncertzālē Francija paaugstinājusi terorisma trauksmes līmeni līdz visaugstākajam, svētdien paziņojis Francijas premjerministrs Gabriels Atāls.

Pasaule Francijā interneta gigantam «Google» noteica 250 miljonu eiro naudassodu

Francijas konkurences regulators trešdien interneta gigantam "Google" noteica 250 miljonu eiro naudassodu par nespēju ievērot nosacījumus attiecībā uz samaksu mediju uzņēmumiem par to satura izmantošanu.

Sports Francijas vilcienā nozagti Parīzes Olimpisko spēļu apsardzes plāni

Vilcienā Francijā ir nozagta soma, kurā bija dators un divas USB atmiņas kartes ar policijas plāniem Parīzes Olimpisko spēļu apsardzei, otrdien pavēstīja ziņu avoti policijā.

Pasaule Protestējošie zemnieki ielaužas Parīzes lauksaimniecības izstādē

Vairāki desmiti franču zemnieku, kas protestē pret Eiropas Savienības "zaļo kursu", sestdien ielauzās Parīzes lauksaimniecības izstādē.