Protestējošie zemnieki ielaužas Parīzes lauksaimniecības izstādē

Pasaule
VS.LV 18:40, 24.02.2024 0

Vairāki desmiti franču zemnieku, kas protestē pret Eiropas Savienības "zaļo kursu", sestdien ielauzās Parīzes lauksaimniecības izstādē.

 

Izcēlās arī sadursmes starp lauksaimniekiem un policistiem, kas mēģināja tos atturēt.

Daudzi no protestētājiem pieprasīja prezidenta Emanuela Makrona atkāpšanos.

Aģentūra "Reuters" vēsta, ka vismaz viens cilvēks ticis aizturēts.

Starptautiskajā lauksaimniecības izstādē, kas ilgs deviņas dienas un varētu piesaistīt aptuveni 600 000 apmeklētāju, bija ieradies arī Makrons, lai piedalītos debatēs ar lauksaimniekiem, pārtikas ražotājiem un tirgotājiem.

Taču pasākumu nācās atcelt, jo zemnieku organizācijas atteicās tajā piedalīties.

Saniknotie zemkopji visā Eiropā jau nedēļām ilgi rīko protestus, paužot neapmierinātību ar ES birokrātiju, jaunajiem noteikumiem, kuru mērķis ir ierobežot globālo sasilšanu, un Ukrainas lauksaimniecības ražojumu importu, kas grauj pašmāju zemnieku konkurētspēju.

Zemnieku demonstrācijas jau likušas dažu ES dalībvalstu valdībām un EK attiekties no atsevišķām iecerētajām reformām.

Zemnieku protesti Francijā, kuru ietvaros notika ceļu bloķēšana un kūtsmēslu izgāšana pie sabiedriskajām ēkām, bija pierimuši pēc tam, kad premjerministrs Gabriels Atāls apsolīja īstenot virkni pasākumu lauksaimnieku prasību apmierināšanai, atvēlot tam 400 000 eiro.

Taču šonedēļ, lauksaimniecības izstādes priekšvakarā, tie atsākās, protestētājiem izdarot spiedienu uz valdību, lai panāktu doto solījumu izpildi un arī citu prasību izpildi.

Piektdien lauksaimnieki rīkoja demonstrāciju blakus izstādes norises vietai, kur daļa protestēju arī nakšņoja.

Tikmēr citi piedalījās traktoru procesijā, kas devās uz Parīzes centru, kur protestētāji uzturējās vairākas stundas.

Politikas eksperti uzskata, ka zemnieku protesti var ietekmēt arī jūnijā gaidāmo Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultātu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Katalonijā pirmstermiņa vēlēšanās uzvar sociālisti

Svētdien notikušajās Katalonijas pirmstermiņa vēlēšanās uzvarējuši Spānijas premjerministra Pedro Sančesa pārstāvētie sociālisti.

Pasaule Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies Nausēda un Šimonīte

Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā pēc divām nedēļām sacentīsies pašreizējais valsts galva Gitans Nausēda un premjerministre Ingrīda Šimonīte no valdošajā koalīcijā ietilpstošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti", liecina svētdien notikušās pirmās kārtas provizoriskie rezultāti.

Pasaule Avena advokāts par sankciju atcelšanu: «Spriedums ir pilnīgi iznīcinošs»

Lai arī Latvija iesniegusi lūgumu Eiropas Savienības (ES) Juridiskajam dienestam iesniegt apelāciju par ES sankciju atcelšanu miljardieriem Pjotram Avenam un Mihailam Fridmanam, Avena pārstāvis advokāts Jānis Kārkliņš uzskata, ka apelācijas nebūs.

Pasaule Ukrainas droni uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai Volgogradā

Ukrainas droni naktī uz svētdienu Krievijā uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai, naftas bāzei un metalurģijas kombinātam, aģentūrai UNN pavētstīja avots Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR).

Lasiet arī

Pasaule Francija paaugstina terorisma trauksmes līmeni līdz visaugstākajam

Pēc terorakta Piemaskavas koncertzālē Francija paaugstinājusi terorisma trauksmes līmeni līdz visaugstākajam, svētdien paziņojis Francijas premjerministrs Gabriels Atāls.

Pasaule Francijā interneta gigantam «Google» noteica 250 miljonu eiro naudassodu

Francijas konkurences regulators trešdien interneta gigantam "Google" noteica 250 miljonu eiro naudassodu par nespēju ievērot nosacījumus attiecībā uz samaksu mediju uzņēmumiem par to satura izmantošanu.

Sports Francijas vilcienā nozagti Parīzes Olimpisko spēļu apsardzes plāni

Vilcienā Francijā ir nozagta soma, kurā bija dators un divas USB atmiņas kartes ar policijas plāniem Parīzes Olimpisko spēļu apsardzei, otrdien pavēstīja ziņu avoti policijā.

Pasaule Eifeļa tornis atkal atvērts apmeklētājiem pēc sešu dienu pauzes

Eifeļa tornis svētdien atkal tika atvērts apmeklētājiem pēc sešu dienu pauzes, jo streikojošie darbinieki pieprasīja uzlabot vēsturiskā pieminekļa uzturēšanu un paaugstināt algas.