Tramps salīdzina savas juridiskās likstas ar Navaļnija vajāšanu

Pasaule
LETA 08:01, 21.02.2024 0

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps, kurš ir ticamākais Republikāņu partijas kandidāts rudenī gaidāmajās valsts galvas vēlēšanās, otrdien salīdzināja savas juridiskās likstas ar pagājušonedēļ cietumā mirušā Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija vajāšanu.

 

Tramps atkal atteicās kritizēt Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu par neizskadroto Navaļnija nāvi, lai gan viņam tika dota šāda iespēja tikšanās laikā Dienvidkarolīnas štata Grīnvilas pilsētas mērijā.

Navaļnija pēkšņā nāve 47 gadu vecumā ir šokējusi Krievijas opozīciju trimdā, kā arī Rietumus, kuru līderi, tostarp ASV prezidents Džo Baidens, tajā vaino Kremli.

Stundu ilgās tikšanās laikā, kuru pārraidīja telekanāls "Fox News", Tramps pauda sarūgtinājumu par 355 miljonu ASV dolāru naudassodu, kas viņam piespriests prāvā Ņujorkā, un sacīja, ka "tā ir Navaļnija [vajāšanas] forma".

"Tā ir komunisma vai fašisma forma," piebilda Tramps.

Neraugoties uz pamudinājumiem no raidījuma vadītājas Loras Ingrehemas puses, Tramps, kad viņam jautāja par Navaļniju, atkal nepieminēja Putinu, bet žēlojās par "ļoti bēdīgu situāciju".

"Viņš bija ļoti drosmīgs puisis, jo viņš atgriezās [Krievijā]. Viņš būtu varējis palikt tālu projām, un, atklāti sakot, [viņam] varbūt būtu bijis daudz labāk palikt tālu projām un runāt, esot ārpus valsts," sacīja Tramps.

"Tas notiek arī mūsu valstī. Mēs daudzējādā ziņā pārvēršamies par komunistu valsti," piebilda Tramps.

"Man ir astoņas vai deviņas prāvas tā fakta dēļ, ka (..) es esmu politikā," sacīja Tramps. "Ja es zaudētu aptaujās, par mani pat nerunātu un man nebūtu nekādu juridisku maksājumu."

Tramps, pirmdien pirmoreiz komentējot Navaļnija nāvi, arī izvairījās kritizēt Kremli, tā vietā runājot par ASV pagrimumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Baidens šaubās par mierīgu varas nodošanu, ja Tramps zaudēs vēlēšanās

Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens intervijā raidorganizācijai CBS sacījis, ka nemaz nav pārliecināts par mierīgu varas nodošanu Kamalas Herisas rokās gadījumā, ja republikāņu kandidāts Donalds Tramps zaudēs novembrī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās.

Pasaule FIB identificējis uzbrucēju, kurš ievainoja Trampu

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) svētdien pavēstīja, ka šāvējs, kurš priekšvēlēšanu mītiņa laikā ievainoja republikāņu Baltā nama kandidātu Donaldu Trampu, bijis 20 gadus vecais Tomass Metjū Krukss no Pensilvānijas štata.

Pasaule Eksperts: atentāta mēģinājums pret Trampu varētu saliedēt viņa atbalstītājus

Atentāta mēģinājums pret ASV prezidenta amata kandidātu Donaldu Trampu varētu saliedēt viņa atbalstītājus, sacīja politikas zinātnes doktors, ASV politikas vērotājs Mārtiņš Hiršs.

Pasaule Pabriks: «Šis notikums var ļoti ietekmēt vēlēšanu iznākumu par labu Trampam»

Ukrainas prezidents Zelenskis nepārprotami nosodīja noziegumu Pensilvānijā.