Krievijas cietuma pārstāvji: Navaļnijs miris no pēkšņas nāves sindroma

Pasaule
LETA 20:33, 17.02.2024 0

Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija mātei Jamalas ņencu autonomā apvidus Harpas cietuma pārstāvji sacījuši, ka Navaļnijs nomiris no pēkšņas nāves sindroma, pavēstīja Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) direktors Ivans Ždanovs.

 
Foto: meduza.io

"Kad Alekseja advokāts un mamma šodien rīta pusē ieradās kolonijā, viņiem sacīja, ka Navaļnija nāves iemesls ir pēkšņas nāves sindroms," pavēstīja Ždanovs.

Tomēr Saļehardas Izmeklēšanas komitejā advokātam teikts, ka nāves iemesls nav noskaidrots, pavēstīja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša.

Izmeklēšanas komitejas darbinieks teicis, ka "paņemta atkārtota histoloģiskā ekspertīze" un tās rezultāti būs zināmi jaunnedēļ.

"Acīmredzot viņi melo un dara visu, lai neatdotu līķi," piebilda press sekretāre.

Izmeklēšanas komitejā paziņojuši, ka Navaļnija līķis radiniekiem netiks atdots, līdz nebūs pabeigta pārbaude, norādīja Jarmiša.

Tiesa, vēl pirms stundas advokātiem paziņots, ka "pārbaude ir pabeigta, nekas krimināls nav konstatēts", viņa piebilda.

Oficiāli nāves iemesls nav nosaukts, telekanālam "Doždj" sacīja Jarmiša, tāpēc propagandistu versiju, ka Navaļnijam būtu notrūcis trombs, ne ar ko nevar apstiprināt.

"Mēs skaidri saprotam, ka kolonija melo, tas tieši tagad ir acīmredzami. Nav nekādu šaubu, ka slepkavība bija plānota," sacīja Jarmiša.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Microsoft: Ziemeļkorejas hakeri nozaguši trīs miljardus dolāru

Ziemeļkorejas hakeri kopš 2017.gada ir nozaguši kriptovalūtu aptuveni trīs miljardu dolāru vērtībā, un tā izmantota Phenjanas kodolprogrammas finansēšanai, teiks uzņēmuma "Microsoft" ziņojumā "Kiberdrošība 2024".

Pasaule Jāturpina stingri ieviest esošās sankcijas un jāizskauž "ēnu flote"

Ārlietu ministre Baiba Braže tikās ar ES īpašo sūtni sankciju jautājumos Deividu O'Salivanu.

Pasaule Herisa: Mana prezidentūra nebūs Baidena prezidentūras turpinājums

ASV demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa trešdien sniedza pirmo interviju konservatīvajam telekanālam "Fox News", Herisai cita starpā norādot, ka viņas prezidentūra, gadījumā ja uzvarēs vēlēšanās, nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums.

Pasaule Ziemeļkorejas konstitūcijā Dienvidkoreja pasludināta par «naidīgu» valsti

Ziemeļkoreja ceturtdien paziņoja, ka tās konstitūcijā Dienvidkoreja tagad ir raksturota kā "naidīga" valsts.

Lasiet arī

Pasaule Krievijā aizliedz kalpot garīdzniekam, kas vadīja aizlūgumu pie Navaļnija kapa

Krievu pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils trīs gadus aizliedzis kalpot garīdzniekam Dmitrijam Safronovam, kas 40.dienā pēc Alekseja Navaļnija nāves pie viņa kapa vadīja aizlūgumu, vēsta izdevumi "Sota" un "Sirena".

Pasaule Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslodzītiem cilvēkiem un nekavējoties piekritis šai idejai.

Pasaule Viļņā noticis uzbrukums Navaļnija sabiedrotajam Leonīdam Volkovam

Viļņā otrdien notika uzbrukums mirušā Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija sabiedrotajam Leonīdam Volkovam, ziņoja neatkarīgie Krievijas mediji un Navaļnija preses sekretāre.

Pasaule Grozevs: Navaļnija nāves izmeklēšanai vajadzētu noslēgties mēneša laikā

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija nāves apstākļu izmeklēšanai vajadzētu noslēgties mēneša laikā, prognozēja izdevuma "Bellingcat" pētnieciskais žurnālists Hristo Grozevs.