ASV aizsardzības ministrs atkal hospitalizēts

Pasaule
LETA 08:04, 12.02.2024 0

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins, kurš turpina atveseļoties no prostatas vēža, atkal hospitalizēts un nodevis amata pilnvaras savai vietniecei Ketlīnai Hiksai, svētdien paziņojis Pentagons.

 
Foto: LETA

Ostinam decembrī tika diagnosticēts prostatas vēzis, un viņš turpina cīnīties ar ārstēšanas komplikācijām. Šoreiz 70 gadus vecais ministrs hospitalizēts, lai risinātu problēmas ar urīnpūsli.

Ostins otrdien bija plānojis doties uz Briseli, lai piedalītos Ukrainas kontaktgrupas sanāksmē, kuru viņš izveidoja 2022.gadā Kijevai sniegtā militārā atbalsta koordinēšanai pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma. Pēc tam Ostins plānoja piedalīties kārtējā NATO aizsardzības ministru sanāksmē. Vai hospitalizācija mainīs ministra plānus, pagaidām nav zināms.

Ostinam diagnoze tika uzstādīta decembra sākumā, un 22.decembrī viņam tika veikta operācija, bet 1.janvārī viņš tika hospitalizēts ar komplikācijām. Ministrs slimnīcā uzturējās līdz 15.janvārim. Pēc tam viņš turpināja atveseļoties un strādāt no mājām un 29.janvārī atgriezās Pentagonā.

Ārsti iepriekš paziņoja, ka Ostina atveseļošanās prognozes ir izcilas un turpmāka ārstēšana nebūs nepieciešama. Kopš izrakstīšanas no slimnīcas 15.janvārī Ostins apmeklēja slimnīcu, lai veiktu plānotas pārbaudes, bet šis ir viņa pirmais neplānotais brauciens komplikāciju dēļ.

Ostins vairākas nedēļas neinformēja ne ASV prezidentu Džo Baidenu, ne Kongresu, ne savu vietnieci par vēža diagnozi un sākotnējo hospitalizāciju. Saistībā ar šo slepenību sākta iekšējā izmeklēšana.

Ostins atvainojās, ka slēpis savu prostatas vēža diagnozi un hospitalizāciju, un sacīja, ka nekad nav devis norādījumus saviem darbiniekiem turēt savu hospitalizāciju noslēpumā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Bezdarbnieka pabalsta pieprasījumu skaitam ASV neliels kāpums

Bezdarbnieka pabalsta jauno pieprasījumu skaitam ASV pagājušajā nedēļā bijis neliels pieaugums pēc krituma iepriekšējās divās nedēļās, liecina Nodarbinātības ministrijas apkopotie dati.

Ekonomika Eksperts: ES un jaunattīstības tirgi ir relatīvi pievilcīgāki nekā ASV (+VIDEO)

Amerikā bija izteikti spēcīgs mājsaimniecību patēriņš un pakalpojumu sfēra, un vāja rūpnieciskā ražošana.

Pasaule ASV: Irāna ir atbildīga par hakeru uzbrukumiem Trampa vēlēšanu kampaņai

Irāna ir atbildīga par nesen notikušiem hakeru uzbrukumiem Donalda Trampa prezidenta vēlēšanu kampaņai, pirmdien paziņoja ASV drošības dienesti, apsūdzot Irānu mēģinājumos ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas šogad.

Ekonomika ASV patērētāju pārliecībai augustā straujāks kāpums par prognozēto

ASV patērētāju pārliecības indekss šā gada augustā palielinājies līdz 67,8 punktiem salīdzinājumā ar 66,4 punktiem jūlijā, tādējādi reģistrēts straujāks kāpums par prognozēto, liecina Mičiganas Universitātes sākotnējie dati.