Putins mudina ASV pārliecināt Ukrainu sēsties pie sarunu galda

Pasaule
LETA 06:55, 09.02.2024 0

Krievijas diktators Vladimirs Putins intervijā bijušajam ASV telekanāla "Fox News" raidījuma vadītājam Takeram Karlsonam mudināja Vašingtonu atzīt Maskavas intereses un pārliecināt Ukrainu sēsties pie sarunu galda.

 
Foto: twitter

Diktators arī apgalvoja, ka Krievija ir gatava sarunām par cietumnieku apmaiņu, kuras ietvaros tiktu atbrīvots ASV laikraksta "Wall Street Journal" žurnālists Evans Gerškovičs, kā arī deva mājienu, ka Maskava vēlas, lai tiktu atbrīvots Vācijā apcietināts Krievijas aģents.

Vašingtonai ir jāaptur ieroču piegādes Ukrainai un jāpārliecina Kijivu sēsties pie sarunu galda, mudināja diktators.

"Mēs nekad neesam noraidījuši sarunas," sacīja Putins. "Jums ir jāsaka patlabanējai Ukrainai vadībai izbeigt un nākt pie sarunu galda."

Rietumiem neizdosies panākt Krievijas "stratēģisku sakāvi" Ukrainā, apgalvoja diktators. Viņš arī noraidīja pieņēmumus, ka Krievija grasītos uzbrukt Polijai vai kādai citai NATO valstij.

Intervija bija pirmā, ko Putins sniedzis kādam Rietumu mediju pārstāvim kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.

Baltā nama Nacionālās drošības padomes koordinators Džons Kērbijs vēl pirms intervijas publiskošanas aicināja nepārspīlēt tās nozīmi.

"Atcerieties, jūs klausāties Vladimiru Putinu, un jums nevajadzētu uztvert kā patiesību visu, ko viņš saka," mudināja Kērbijs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Lasiet arī

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule ASV amatpersona: Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt Navaļniju

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt ieslodzījumā turēto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, sacīja Savienoto Valstu amatpersona, kas ir pazīstama ar šo izvērtējumu.

Pasaule Francijā konfiscēta Ludmilas Putinas vīra villa

Francijas varas iestādes ir konfiscējušas villu, kas pieder Vladimira Putina bijušās sievas Ludmilas Putinas tagadējam vīram - Krievijas uzņēmējam Artūram Očeretnijam, ziņoja Francijas preses izdevums "Challenges".

Pasaule ISW: Putins plāno izmantot uzvaru «vēlēšanās» ilgstošam karam Ukrainā

Krievijas diktators Vladimirs Putins plāno izmantot uzvaru tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās, lai radītu informatīvo fonu ilgstošam karam Ukrainā, teikts ASV Kara studiju institūta (ISW) ziņojumā.