NBS komandieris: Rietumi var palielināt militāro atbalstu Ukrainai

Pasaule
LETA 11:28, 06.02.2024 0

Rietumi vēl nav izsmēluši savas rezerves un var būtiski palielināt militāro atbalstu Ukrainai, uzsvēr Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

 

Taujāts, vai šogad varam sagaidīt kādu pavērsienu karā Ukrainā, NBS komandieris pauda cerību, ka ir iespējams sagaidīt ukraiņu operacionālos panākumus, vienlaikus viņš atturējās prognozēt kādu kardinālu pavērsienu, kas būtu tuvs ukraiņu uzvarai.

Šādu piesardzību prognozēs nosaka abu pušu spēku attiecības, situācija ar militāro atbalstu Ukrainai un resursu pietiekamība, skaidroja Kalniņš.

NBS komandieris piebilda, ka nevar izslēgt, ka notiek kas ārkārtējs, kas situāciju kardināli izmaina Ukrainai par labu, piemēram, šāds ārkārtējs process varētu būt izmaiņas pašā Krievijā. "Līdzīgi kā ar Padomju Savienību, kas sabruka no iekšienes. Protams, situācija pasaulē ir sarežģīta - nemieri Gazā, apdraudējumi Sarkanajā jūrā, tāpēc mums jābūt uzmanīgiem ar prognozēm," sprieda NBS komandieris.

Runājot par Rietumu militārā atbalsta palielināšanas iespējām, Kalniņš atzīmēja, ka nepieciešama politiska izšķiršanās un rīkojums NATO valstu militārpersonām pārskatīt resursu krājumus. Ja paraugās, kādas ieroču sistēmas kopš pagājušā gada beigām tiek piegādātas Ukrainai, tad tās vairs nav no padomju laikiem, tās ir Rietumu tipa ieroču sistēmas.

Kalniņš piebilda, ka Ukrainas kara kontekstā visvairāk raizējas par pašas Ukrainas sabiedrības nogurumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Eksperts: Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija pārbauda Ukrainas spēkus

Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija pārbauda Ukrainas spēkus, aģentūrai LETA pauda Ģeopolitikas pētījumu centra direktors un Hārvarda Universitātes viespētnieks Māris Andžāns.

Pasaule Lietuvā svētdien notiks prezidenta vēlēšanas

Lietuvā svētdien notiks prezidenta vēlēšanas. 1895 iecirkņi durvis vērs plkst.7 un tiks slēgti plkst.20.

Pasaule Francisks izsludina 2025.gadu par svēto gadu

Pāvests Francisks izsludinājis 2025.gadu par svēto gadu, kas Romai nozīmē miljoniem svētceļnieku uzņemšanu.

Pasaule Pistoriuss: Vācija ir gatava uzņemties vadošo lomu drošības politikā Eiropā

Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss ceturtdien apliecinājis Vašingtonai, ka Berlīne ir gatava uzņemties vadošo lomu drošības politikā Eiropā un nodrošinās militārās spējas, lai to paveiktu.

Lasiet arī

Pasaule NATO mēģina saskaņot plānu par ilgtermiņa militāro palīdzību Ukrainai

NATO dalībvalstis trešdien sanāksmē Briselē vienojās sākt plānot ilgtermiņa militāro palīdzību Ukrainai, bet iepriekš paziņotais NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga priekšlikums par piecu gadu militārās palīdzības nodrošināšanu Ukrainai apmēram 100 miljardu ASV dolāru apmērā izraisīja pretrunīgu reakciju.

Pasaule Latvija plāno iesaistīties sociālās infrastruktūras rekonstrukcijā Ukrainā

Latvija ar 2,4 miljoniem eiro plāno iesaistīties desmit sociālās infrastruktūras objektu rekonstrukcijā Čerņihivas apgabalā, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavotā informatīvā ziņojuma, ko otrdien konceptuāli atbalstīja valdībā.

Sabiedrība Rīgā izsludina konkursu Ukrainas iedzīvotāju integrācijai

Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrā līdz 25.martam var iesniegt projektus konkursam "Atbalsta nodrošināšana Ukrainas civiliedzīvotāju integrācijai".

Pasaule Kanāda šogad Ukrainas atbalstam atvēlēs trīs miljardus dolāru

Kanāda sestdiena parakstījusi drošības līgumu ar Ukrainu un apsolījusi šajā gadā piešķirt 3,02 miljardus kanādiešu dolāru (2,07 miljardus eiro) Kijivas finansiālajam un militārajam atbalstam.