ES vēlas pārtraukt nesodāmību par pārgalvīgu braukšanu citās dalībvalstīs

Pasaule
VS.LV 21:37, 06.02.2024 0

Ja autovadītāja tiesības atņemtas par smagiem ceļu satiksmes pārkāpumiem, piemēram, lielu ātruma pārsniegšanu vai braukšanu reibumā, tam jābūt spēkā visā ES, otrdien paziņoja EP deputāti. Tā informē EP Preses dienests.

 
Foto: LETA

Pašlaik, ja autovadītājs zaudē apliecību pēc satiksmes noteikumu pārkāpuma citā ES dalībvalstī (kas nav izsniegusi viņa vadītāja apliecību), vairumā gadījumu sods ir piemērojams tikai dalībvalstī, kurā izdarīts pārkāpums, un neizraisa ierobežojumus pārējā ES teritorijā.

Lai nodrošinātu, ka vadītāja apliecības apturēšana, ierobežošana vai atņemšana nerezidentam tiek piemērota visās ES dalībvalstīs, jaunie noteikumi paredz, ka informācija par šo lēmumu ir jānodod tai ES dalībvalstij, kas izsniegusi vadītāja apliecību.

EP deputāti ierosina iekļaut braukšanu bez derīgas autovadītāja apliecības smagu pārkāpumu sarakstā, kur pašlaik ir braukšana reibumā vai nāves izraisīšana. Tas noteiktu pienākumu veikt informācijas apmaiņu par transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanu. Pašlaik ātruma pārsniegšana par 50 km/h ir smago pārkāpumu sarakstā, par kuriem jāpiemēro vadīšanas tiesību atņemšana. EP deputāti prasa apdzīvotās vietās šo slieksni noteikt zemāku, proti, arī pārsniedzot ātrumu par 30 km/h, autovadītāja apliecību varētu atņemt vai apturēt.

Parlaments ierosina uzdot ES dalībvalstīm vienai otru informēt par lēmumiem atņemt vadītāja tiesības 10 darba dienu laikā. Vēl 15 darba dienu laikā būtu jāizlemj, vai vadīšanas tiesību atņemšana jāpiemēro visā Eiropas Savienībā. Savukārt septiņu darba dienu laikā attiecīgais autovadītājs būtu jāinformē par galīgo lēmumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Sabiedrība Aptur autovadītāju par braukšanas ātruma pārsniegšanu teju par 80 km/h

Trešdien Vidzemē policija apturējusi kādu automašīnas "Volvo" vadītāju par braukšanu ar ātrumu 169 kilometri stundā (km/h), atļauto braukšanas ātrumu pārsniedzot teju par 80 km/h.

Kriminālziņas Jelgavā soda divus vadītājus par braukšanu lielā ātrumā (VIDEO)

Jelgavā Valsts policija sodījusi divus vadītājus par braukšanu lielā ātrumā, aģentūru LETA informēja policija.

Sabiedrība SM atbalsta tiesību atņemšanu par ātruma pārsniegšanu par 30 km/h

Satiksmes ministrija (SM) atbalsta Iekšlietu ministrijas rosināto priekšlikumu ieviest tiesību izmantošanas aizliegumu, pārsniedzot ātrumu par vairāk nekā 30 kilometriem stundā, šodien Ceļu satiksmes drošības padomes (CSDP) sēdē sacīja SM Sabiedriskā transporta pakalpojumu departamenta direktore Annija Novikova.

Sabiedrība Konceptuāli atbalstīts! Sods ātruma pārsniedzējiem varēs sasniegt pat 2000 eiro

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja "Jaunās vienotības" (JV) deputātu rosinātos grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz lielākus sodus par ātruma pārsniegšanu.