Parīzē notiek referendums par stāvvietu maksas paaugstināšanu džipiem

Pasaule
LETA 18:41, 04.02.2024 0

Parīzē šodien notiek referendums par stāvvietu maksas paaugstināšanu apvidus automobiļiem.

 

Referendumā var piedalīties aptuveni 1,3 miljoni balsstiesīgo parīziešu, kam jāizšķiras, vai automobiļiem, kuru svars pārsniedz 1,6 tonnas, turpmāk par vietu stāvvietā galvaspilsētas centrā būs jāmaksā 18 eiro stundā, bet pārējā tās teritorijā - 12 eiro.

Taču uz elektromobiļiem šī prasība attieksies tikai tad, ja to svars pārsniegs divas tonnas.

Šo normu nav paredzēts attiecināt uz cilvēkiem, kas Parīzē dzīvo vai strādā, uz taksometriem, tirgotājiem un invalīdiem.

Kā norādījusi Parīzes mērs Anna Idalgo, kas pārstāv sociālistus, jo lielāks automobilis, jo lielāks tā radītais piesārņojums.

Idalgo pilnvaru laikā daudzas Parīzes ielas, tostarp abas Sēnas krastmalas, slēgtas satiksmei un kļuvušas par gājēju ielām. Cenšoties mazināt auto radīto izmešu apjomu, izbūvēti arī daudzi veloceliņi.

Mērija arī norāda, ka lielie apvidus automobiļi aizņem lielāku vietu sabiedriskajā telpā un ir daudz bīstamāki gājējiem.

Taču pret šo ieceri iestājas autovadītāju klubs "Mobilite", kas norāda, ka apvidus automobiļu klases piedēvēšana spēkratiem ir vienīgi tirgzinības triks, kam nav nekāda reāla satura.

Jaunie noteikumi neattieksies uz mazgabarīta apvidus automobiļiem, bet tajā pašā laikā tiks attiecināti uz ģimenes auto un uz saimnieciskos nolūkos izmantotajiem pikapiem.

Pret Idalgo ieceri iebilst arī opozīcijā esošie konservatīvie, kuri norāda uz mērijas centieniem manipulēt ar sabiedrību.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Francijas parlamenta vēlēšanu otrā kārtā uzvarējusi kreiso partiju alianse

Francijā parlamenta ārkārtas vēlēšanu otrā kārtā svētdien uzvarējusi plaša kreiso spēku koalīcija, apsteidzot gan prezidenta Emanuela Makrona centristus, gan galēji labējos, taču neviena grupa nav ieguvusi absolūto vairākumu, liecina pirmdien publicētie galīgie rezultāti.

Pasaule Francijā šodien notiek parlamenta ārkārtas vēlēšanu otrā kārta

Pirmo reizi valsts vēsturē pie varas varētu nonākt galēji labējā Nacionālā apvienība (RN).

Pasaule Francijas parlamenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvarējusi Nacionālā apvienība

Francijas parlamenta ārkārtas vēlēšanu pirmajā kārtā svētdien visvairāk balsu izcīnījusi galēji labējā Nacionālā apvienība (RN), liecina pirmdien publiskotie oficiālie rezultāti.

Pasaule Francijā tūkstošiem cilvēku protestē pret galēji labējiem

Francijā svētdien tūkstošiem cilvēku izgāja ielās, lai protestētu pret galēji labējiem, kas ieguvuši visvairāk balsu parlamenta vēlēšanu pirmajā kārtā.