Taivāna fiksē četrus Ķīnas gaisa balonus

Pasaule
LETA 10:33, 03.01.2024 0

Četri Ķīnas gaisa baloni šķērsojuši viduslīniju starp Taivānu un Ķīnu, no kuriem trīs lidoja tieši virs salas, trešdien paziņoja Taivānas Aizsardzības ministrija.

 
Foto: twitter

Ministrijas publicētajā grafikā redzams, ka trīs baloni virzās uz ziemeļaustrumiem virs Taivānas, parādoties netālu no militārās gaisa spēku bāzes Taičunas pilsētā.

Viens no tiem lidoja 3658 metru augstumā.

Gaisa baloni parādījušies mazāk nekā divas nedēļas pirms salā gaidāmajām prezidenta vēlēšanām, un tā bija otrā diena pēc kārtas, kad šādi objekti tika konstatēti virs Taivānas.

Ministrija pirmo reizi par tiem sāka ziņot decembrī, publiski identificējot sešus gadījumus.

Trešdien tā paziņoja, ka tā "cieši uzrauga un veiks atbilstošus pasākumus" attiecībā uz gaisa baloniem atkarībā no "objektu rakstura, augstuma un iespējamā apdraudējuma".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis tikšanās laikā ar Blinkenu mudina ASV piegādāt PAS

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, otrdien Kijivā sākot tikšanos ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu, mudināja Savienotās Valstis piegādāt Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas (PAS).

Pasaule Jaunkaledonijā pēc nekārtībām izsludina komandantstundu

Jaunkaledonijas varasiestādes otrdien izsludināja nakts komandantstundu, pēc tam kad protesti pret rosināto vēlēšanu sistēmas reformu bija pārauguši nekārtībās un grautiņos.

Pasaule Zemessardzes komandieris nosauc Krievijas galveno stratēģisko mērķi Ukrainā

Atsākot uzbrukumus pie Harkivas, Krievijas galvenais stratēģiskais mērķis tomēr arvien varētu būt pilnībā okupēt četrus citus Ukrainas reģionus, otrdien intervijā TV3 pieļāva Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule ASV apstiprina militāro palīdzību Taivānai

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija pirmo reizi apstiprinājusi tiešu militāro palīdzību Taivānai saskaņā ar ārvalstīm paredzēto atbalsta programmu, trešdien pavēstījušas amatpersonas.

Pasaule ASV karakuģis izbraucis cauri Taivānas šaurumam

ASV karaflote pavēstīja, ka tās eskadras mīnu kuģis "Milius" izbraucis cauri Taivānas šaurumam "navigācijas brīvības" operācijas ietvaros vairākas dienas pēc tam, kad Ķīna ap Taivānu bija sarīkojusi vērienīgus militāros manevrus.

Pasaule Taivānas tuvumā atrodas astoņi Ķīnas karakuģi

Ūdeņos Taivānas tuvumā otrdien atrodas astoņi Ķīnas karakuģi, pavēstīja Taivānas Aizsardzības ministrija.

Pasaule Ķīna manevros imitē Taivānas noslēgšanu

Ķīna pirmdien trešajā manevru dienā ap Taivānu imitēja salas noslēgšanu.