Irānā sprādzienos pie Soleimani kapa nogalināti 73 cilvēki

Pasaule
LETA 20:34, 03.01.2024 0

Irānā trešdien sprādzienos pie ASV gaisa triecienā 2020.gada janvārī Bagdādes lidostā nogalinātā ģenerāļa Kasema Soleimani kapavietas nogalināti vismaz 73 cilvēki, ziņo Irānas mediji.

 

Cilvēki bija sapulcējušies pie Soleimani kapavietas Saheba al Zamana mošejā Kermānā, lai pieminētu viņa bojāeju.

Vismaz 170 cilvēki sprādzienos ir ievainoti, vēsta Irānas oficiālā ziņu aģentūra IRNA.

Atsaucoties uz informētiem avotiem, aģentūra "Tasnim" vēsta, ka notikumu vietā "eksplodējušas divas somas ar spridzekļiem", kas detonēti attālināti.

Sprādzieni notikuši ar 10 minūšu atstarpi.

Kermānas gubernatora vietnieks paziņojis, ka notikušais ir terorakts.

Soleimani bija Irānas bruņoto spēku elites vienības Kudsas spēku komandieris. Viņš tika nogalināts pie Bagdādes lidostas ASV bezpilota lidaparāta triecienā.

Viņš koordinēja Irānai lojālo bruņoto vienību aktivitātes Irākā un citās valstīs, cita starpā arī to operācijas pret grupējumu "Islāma valsts".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Pasaule Zelenskis: Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā var būt tikai pirmais vilnis

Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā šomēnes var būt tikai tās uzbrukumu "pirmais vilnis" un Krievijas armijai varētu būt mērķis ieņemt Harkivu, piektdien intervijā ziņu aģentūrai AFP brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule ES aizliedz vēl četru Krievijas mediju izplatīšanu

Eiropadome piektdien pieņēma lēmumu Eiropas Savienības (ES) teritorijā apturēt Krievijas mediju "RIA Novosti", "Rossijskaja gazeta" un "Izvestija", kā arī ar Maskavu saistītā "Voice of Europe" pārraidīšanu un izplatīšanu.

Pasaule Vētrās Teksasā četri bojāgājušie

Spēcīgās vētrās ASV Teksasas štata dienvidaustrumos dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet Hjūstonas apvidū bez elektrības palikuši 900 000 mājokļu un uzņēmumu, pavēstīja varasiestādes.

Lasiet arī

Pasaule ASV plāno drīz noteikt jaunas sankcijas pret Irānu

ASV otrdien paziņoja, ka drīz noteiks jaunas sankcijas pret Irānas raķešu un dronu programmu pēc nedēļas nogalē notikušā Irānas uzbrukuma Izraēlai, un gaida līdzīgus pasākumus no savu sabiedroto un partneru puses.

Pasaule ISW: Irāna ar triecienu meklēja Izraēlas pretgaisa aizsardzības vājās vietas

Irāna veica kombinētu raķešu un dronu triecienu Izraēlai, vadoties pēc Krievijas Ukrainā izmantotās taktikas, lai pārbaudītu Izraēlas pretgaisa aizsardzības sistēmu, tomēr no 120 raķetēm lielākā daļa tika pārtverta, teikts ASV Kara studiju institūta (ISW) analīzē.

Sabiedrība Latvijas amatpersonas nosoda Irānas uzbrukumu Izraēlai

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), kas uz laiku pilda arī ārlietu ministra pienākumus, nosoda Irānas uzbrukumu Izraēlai naktī uz svētdienu.

Pasaule Irāna: atriebes akcija pret Izraēlu uzskatāma par noslēgušos

Irāna svētdienas rītā paziņojusi, ka atbildes akcija uz Izraēlas uzbrukumu Irānas konsulātam Damaskā, "var tikt uzskatīta par noslēgušos".