Vētrās Austrālijas dienvidaustrumos gājuši bojā deviņi cilvēki

Pasaule
LETA 09:22, 27.12.2023 0

Vētrās Austrālijas Kvīnslendas un Viktorijas štatos gājuši bojā vismaz deviņi cilvēki, trešdien paziņojušas amatpersonas.

 
Foto: Youtube

Kvīnslendas piekrastē otrdien apgāzās laiva ar 11 cilvēkiem, no kuriem trīs gāja bojā, paziņoja policija. Astoņi izglābtie cilvēki ir nogādāti slimnīcā. Viņu stāvoklis ir stabils.

Pirmdienas naktī krītošs koks Kvīnslendas štata pilsētā Goldkostā nosita 59 gadus vecu sievieti, bet Brisbenā otrdien tika atrasta noslīkusi deviņus gadus veca meitene.

Kvīnslendas štatā vētrās un to izraisītos plūdos dzīvību zaudējuši kopumā septiņi cilvēki un vēl divi miruši Viktorijas štatā.

Pērkona negaisi un spēcīgais vējš Kvīnslendas štatā izraisījis bojājumus vairāk nekā 1000 elektroapgādes līnijās, atstājot bez elektrības 85 000 cilvēku.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti

Francijas Klusā okeāna teritorijā Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti, kuru laikā nošauts viens cilvēks, desmitiem ievainoti un 140 cilvēki aizturēti, trešdien paziņojušas varasiestādes.

Pasaule Francijā simtiem policistu meklē izbēgušu cietumnieku

Francijā simtiem policistu izvietoti Normandijā, lai atrastu ieslodzīto, kurš otrdien izbēga no policijas furgona ceļā uz cietumu.

Pasaule Baltais nams informē Kongresu par ieročiem Izraēlai miljarda dolāru vērtībā

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija otrdien informēja Kongresu par ieroču paketi Izraēlai viena miljarda ASV dolāru vērtībā, pavēstīja oficiāli ziņu avoti.

Pasaule Daukšts: Krievija ir gatava pārkārtot ekonomiku uz kara sliedēm

Krievijas diktatora Vladimira Putina lēmums izvirzīt aizsardzības ministra amatam Andreju Belousovu parāda, ka Krievija ir gatava straujākiem tempiem pārkārtot valsts ekonomiku uz kara sliedēm, uz militārās ekonomikas pusi, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs un vēsturnieks Kārlis Daukšts.

Lasiet arī

Pasaule Austrālijā sestdien notiek referendums par aborigēnu īpašajām tiesībām

Austrālijā sestdien notiek referendums par konstitūcijas grozījumiem, kas paredz īpašas tiesības aborigēniem, tajā skaitā atsevišķas aborigēnu konsultatīvas padomes izveidi.

Pasaule Austrālijā 14.oktobrī notiks referendums par aborigēnu īpašajām tiesībām

Austrālijā 14.oktobrī notiks referendums par aborigēnu īpašajām tiesībām ietekmēt likumdošanas procesu, trešdien paziņoja valsts premjerministrs Entonijs Albanīzs.

Pasaule Vīrietim apsūdzības par 110 dzimumaktiem ar bērniem, kas jaunāki par 10 gadiem

Bijušais bērnu aprūpes darbinieks apsūdzēts 91 bērna seksuālā izmantošanā.

Pasaule Austrālijā apstiprina referenduma rīkošanu par aborigēnu īpašajām tiesībām

Austrālijas Senāts pirmdien apstiprinājis likumus, kas paver ceļu referendumam par aborigēnu īpašajām tiesībām ietekmēt likumdošanas procesu.