ES tiesa atstāj spēkā oligarham Abramovičam noteiktās sankcijas

Pasaule
LETA 22:43, 20.12.2023 0

Eiropas Savienības (ES) tiesa trešdien atstāja spēkā Krievijas miljardierim Romānam Abramovičam noteiktās sankcijas, noraidot Kremlim tuvā oligarha apelāciju.

 

Abramovičam sankcijas tika noteiktas 2022.gada martā, ņemot vērā viņa "ilgās un ciešās saites ar [Krievijas prezidentu] Vladimiru Putinu", teikts oficiālajā ES pamatojumā par sankciju noteikšanu.

Atbilstoši sankciju nosacījumiem Abramovičam ES iesaldēti aktīvi un viņam liegts ceļot bloka teritorijā.

Apelācijas prasībā Abramovičs apgalvoja, ka notikusi "acīmredzama izvērtējuma kļūda" un ka esot pārkāpts proporcionalitātes princips un viņa fundamentālās tiesības.

Luksemburgā bāzētā tiesa arī noraidīja Abramovičs prasību par miljonu eiro lielu morālā kaitējuma kompensāciju.

Trešdienas spriedumu vēl var pārsūdzēt ES augstākajā tiesā - ES Tiesā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Varšavā izcēlies ugunsgrēks iepirkšanās centrā

Varšavā svētdien izcēlies ugunsgrēks lielā iepirkšanās centrā, un liesmas pārņēmušas 80% tā platības, paziņoja ugunsdzēsēji.

Pasaule Tbilisi 50 000 cilvēku protestē pret ārvalstu aģentu likumu

Tbilisi sestdienas vakarā apmēram 50 000 cilvēku piedalījās protesta mītiņā pret likumu par "ārvalstu aģentiem", ko gatavojas pieņemt Gruzijas parlaments, ziņo aģentūra "Reuters".

Pasaule Lietuvā šodien notiek prezidenta vēlēšanas

Lietuvā svētdien notiek prezidenta vēlēšanas. 1895 iecirkņi durvis vērs plkst.7 un tiks slēgti plkst.20.

Pasaule Eksperts: Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija pārbauda Ukrainas spēkus

Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija pārbauda Ukrainas spēkus, aģentūrai LETA pauda Ģeopolitikas pētījumu centra direktors un Hārvarda Universitātes viespētnieks Māris Andžāns.

Lasiet arī

Pasaule Laikraksts: Francijas uzņēmums turpina apkalpot Putina un Šoigu lidmašīnas

Francijas uzņēmums PGA pēc Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā par spīti starptautiskajām sankcijām turpina apkalpot Krievijas diktatora Vladimira Putina, aizsardzības ministra Sergeja Šoigu un citu augstu amatpersonu lidmašīnas, ziņo Francijas laikraksts "Le Parisien", kas atsaucas uz uzņēmuma bijušo augsta ranga menedžeri.

Pasaule Mediji: Blinkens brīdinās Ķīnu par sankcijām

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nākamnedēļ vizītes laikā Ķīnā plāno brīdināt, ka Vašingtona noteiks sankcijas, ja Pekina nepārtrauks piegādāt Krievijai militārās un divējāda lietojuma tehnoloģijas, ziņo laikraksts "Financial Times" (FT) un aģentūra "Bloomberg".

Kultūra Latvija nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi ukraiņu mūziķi

Latvija nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi prokrievisko ukraiņu mūziķi Mihailo Mihailoviču Rešetņaku, kurš pazīstams ar skatuves vārdu "Misha Marvin", paziņojusi premjerministre un ārlietu ministra pienākumu izpildītāja Evika Siliņa (JV).

Ekonomika Rosina aizliegt publiskajos iepirkumos Krievijas preces un pakalpojumus

Opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) deputāti rosina aizliegt publiskajos iepirkumos Krievijas un Baltkrievijas preces un pakalpojumus.