Putins: Krievijai nav intereses iebrukt kādā NATO dalībvalstī

Pasaule
LETA 18:34, 17.12.2023 0

Rietumvalstu bažas par Maskavas iespējamu uzbrukumu kādai NATO dalībvalstij ir "pilnīgas muļķības", svētdien publiskotā intervijā Krievijas valsts televīzijai paziņoja diktators Vladimirs Putins.

 
Foto: twitter

Uz jautājumu, vai Krievija, kas jau nepilnus divus gadus turpina visaptverošu karu Ukrainā, varētu iebrukt kādā NATO dalībvalstī, Putins atbildēja, apsūdzot ASV prezidentu Džo Baidenu par to, ka viņš šādus brīdinājumus izsaka, lai novērstu uzmanību no savām kļūdām Krievijas politikā.

Pats Baidens saprot, ka "Krievijai nav iemesla, nav intereses - ģeopolitiskas, ekonomiskas vai militāras - cīnīties ar NATO valstīm", teica Putins.

"Mums nav nekādu teritoriālu pretenziju vienam pret otru, nekādas vēlmes bojāt savas attiecības ar" NATO dalībvalstīm, apgalvoja Putins, kurs 2022.gada februārī deva rīkojumu iebrukt kaimiņvalstī Ukrainā.

Viens no kara ieganstiem bija Maskavas iebildumi pret Ukrainas plāniem pievienoties NATO.

No otras puses, Kijiva un Rietumvalstis ir brīdinājušas, ka Putins, uzvarot karā Ukrainā, nākamreiz varētu uzbrukt Baltijas valstīm, kas ir NATO sastāvā, kā arī citām NATO dalībvalstīm.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis vairākkārt ir aicinājis Rietumus palielināt militāro atbalstu viņa valstij, lai ļautu Ukrainai spēkiem nodrošināt stratēģisku sakāvi Krievijai un neļaut tai vēl kādreiz uzbrukt kādai citai valstij.

Pēc Krievijas visaptverošā iebrukuma Ukrainā vēl viena valsts, kas robežojas ar Krieviju, - iepriekš neitrālā Somija - ir pievienojusies aizsardzības aliansei.

Intervijā Putins brīdināja, ka ar Somiju būs vēl vairāk problēmu, lai gan iepriekš tādu neesot bijis.

"Mēs tagad izveidojam Ļeņingradas militāro apgabalu un koncentrēsim tur noteiktas militārās vienības," sacīja Putins, detalizētāku paskaidrojumu nesniedzot.

Rietumiem būs jārēķinās ar Krieviju par šīm kontaktlīnijām, viņš teica.

Bijušais Ļeņingradas militārais apgabals Krievijas rietumos, kas robežojas ar Somiju 2010.gadā tika apvienots ar lielāku Rietumu militāro apgabalu.

Krievija iepriekš paziņoja par nodomu atjaunot Ļeņingradas apgabalu, reaģējot uz plānoto Somijas un Zviedrijas pievienošanos NATO.

Zviedrijas pievienošanās NATO joprojām ir atkarīga no Turcijas apstiprinājuma.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis tikšanās laikā ar Blinkenu mudina ASV piegādāt PAS

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, otrdien Kijivā sākot tikšanos ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu, mudināja Savienotās Valstis piegādāt Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas (PAS).

Pasaule Jaunkaledonijā pēc nekārtībām izsludina komandantstundu

Jaunkaledonijas varasiestādes otrdien izsludināja nakts komandantstundu, pēc tam kad protesti pret rosināto vēlēšanu sistēmas reformu bija pārauguši nekārtībās un grautiņos.

Pasaule Zemessardzes komandieris nosauc Krievijas galveno stratēģisko mērķi Ukrainā

Atsākot uzbrukumus pie Harkivas, Krievijas galvenais stratēģiskais mērķis tomēr arvien varētu būt pilnībā okupēt četrus citus Ukrainas reģionus, otrdien intervijā TV3 pieļāva Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Pasaule Indijā sabrūkot vides reklāmai, 12 cilvēki gājuši bojā un 60 ievainoti

Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā stiprā vētrā ir sabrukusi vides reklāma, izraisot 12 cilvēku nāvi un ievainojot vismaz 60, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule ASV amatpersona: Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt Navaļniju

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt ieslodzījumā turēto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, sacīja Savienoto Valstu amatpersona, kas ir pazīstama ar šo izvērtējumu.

Pasaule Francijā konfiscēta Ludmilas Putinas vīra villa

Francijas varas iestādes ir konfiscējušas villu, kas pieder Vladimira Putina bijušās sievas Ludmilas Putinas tagadējam vīram - Krievijas uzņēmējam Artūram Očeretnijam, ziņoja Francijas preses izdevums "Challenges".

Pasaule ISW: Putins plāno izmantot uzvaru «vēlēšanās» ilgstošam karam Ukrainā

Krievijas diktators Vladimirs Putins plāno izmantot uzvaru tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās, lai radītu informatīvo fonu ilgstošam karam Ukrainā, teikts ASV Kara studiju institūta (ISW) ziņojumā.

Sabiedrība Valdis Zatlers: «Kamēr Putinam ļauj iet, viņš ies uz priekšu»‎ (+VIDEO)

Bijušais Latvijas prezidents uzskata, ka kaimiņvalstij Austrumos ir “brīvā ekonomika”.