Francijā atbalsta vienreizlietojamo elektronisko cigarešu aizliegumu

Pasaule
LETA 21:37, 05.12.2023 0

Francijas parlamenta apakšpalāta Nacionālā asambleja pirmdien vienbalsīgi apstiprinājusi likumprojektu, kas paredz aizliegt vienreizlietojamās elektroniskās cigaretes.

 

Aizliegums pieņemts, lai aizsargātu jauniešus un mazinātu vienreizlietojamo produktu ietekmi uz vidi.

Par likumprojektu nobalsoja 104 deputāti. Pret nebalsoja neviens. Likumprojekts tālāk tiks nodots Senātam, kur, domājams, arī tiks apstiprināts, un varētu stāties spēkā līdz 2024.gada septembrim.

Vienreizlietojamās e-cigaretes, kas maksā aptuveni desmit eiro gabalā, ir nelielas, ar baterijām darbināmas ierīces, kas savu saldo aromātu dēļ ir īpaši populāras pusaudžu vidū. Lai gan tās nesatur tabaku, daudzas no tām satur nikotīnu - bīstamu ķīmisku vielu, kas izraisa atkarību. Šīs ierīces nav paredzētas atkārtoti uzpildīt vai uzlādēt.

Arī citur pasaulē tiek apsvērti līdzīgi pasākumi, tai skaitā Apvienotajā Karalistē, Īrijā un Vācijā. Jaunzēlande un Austrālija jau ir ieviesušas ierobežojumus šādu cigarešu tirdzniecībā.

ASV Pārtikas un medikamentu pārvalde (FDA) pirms trim gadiem ierobežoja aromatizētu kārtridžu e-cigarešu tirdzniecību, taču aizliegums, kas neattiecās uz vienreizlietojamiem produktiem, nespēja apturēt nesankcionētu vienreizlietojamo e-cigarešu, galvenokārt Ķīnas produktu, strauju izplatību tirgū.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā tiks aizliegti tabakas aizstājējprodukti, kas satur aromatizētājus

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma aizliegumu no 2025.gada laist tirgū elektronisko smēķēšanas ierīču šķidrumus un tabakas aizstājējproduktus, kas satur aromatizētājus.

Sabiedrība Stājas spēkā ierobežojumi aromatizētiem karsējamās tabakas izstrādājumiem

Šodien visās Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp arī Latvijā, stājas spēkā jauni ierobežojumi aromatizētiem karsējamās tabakas izstrādājumiem.

Sabiedrība Tabakas likuma grozījumus Saeimā cer skatīt līdz gada beigām

Apjomīgie grozījumi Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumā skatīšanā Saeimā galīgajā lasījumā varētu nonākt līdz 2023.gada beigām.

Sabiedrība Ir pienācis pēdējais laiks cīnīties ar ceļu piesārņojumu Latvijā (VIDEO)

Izmest izsmēķi pa auto logu ir tas pats, kas izmest ceļmalā plastmasas maisu ar ķīmiskiem atkritumiem.