Policija Austrālijas ogļu ostā aiztur 109 klimata protestētājus

Pasaule
LETA 08:51, 27.11.2023 0

Austrālijas policija pirmdien paziņoja, ka pēc valsts lielākās ogļu ostas blokādes aizturēti 109 klimata aktīvisti, tostarp pieci bērni un 97 gadus vecs garīdznieks.

 
Foto: twitter

Kajaku flote nedēļas nogalē bloķēja kuģu satiksmi Ņūkāslas ostā Austrālijas austrumu piekrastē, aicinot valdību izbeigt valsts ilgstošo atkarību no fosilo kurināmo eksporta.

Varasiestādes piekrita ļaut protestam ilgt 30 stundas, bet, kad šis termiņš bija beidzies un aktīvistu pūļi atteicās doties prom, viņus sāka aizturēt policija.

Austrālijas Zaļo līderis Ādams Bands pavēstīja, ka valsts mēroga klimata protesti turpinās pieaugt, ja valdība nedarīs vairāk, lai samazinātu emisijas.

"Cilvēki saprot, skolēni un vecāka gadagājuma cilvēki saprot, ka klimata krīzi veicina ogles un gāze," viņš sacīja valsts raidorganizācijai ABC.

Vairāki Austrālijas štati pēdējos gados ir pieņēmuši stingrus likumus, kas vērsti pret klimata protestiem, par ko nosodījumu paudušas pilsonisko tiesību organizācijas un ANO izmeklētāji.

Pagājušā gada nogalē klimata protestētāja Dīna Koko tika ieslodzīta cietumā uz 15 mēnešiem pēc satiksmes bloķēšanas uz Sidnejas slavenā ostas tilta, lai gan apelācijas tiesa viņas sodu vēlāk atcēla.

Austrālija jau ilgu laiku ir viena no lielākajām ogļu ieguvējām pasaulē, un pašlaik valdība plāno virkni jaunu ogļraktuvju, naftas atradņu un gāzes projektu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Sašautais Slovākijas premjers atguvis samaņu pēc ilgas operācijas

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, kurš trešdien tika smagi sašauts atentāta mēģinājumā, ir atguvis samaņu pēc vairākas stundas ilgas operācijas slimnīcā, ziņoja vietējie mediji.

Pasaule NATO: Gruzijas likums par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizajā virzienā

NATO trešdien brīdinājusi Gruziju, ka tās pieņemtais likumu par ārvalstu ietekmi ir solis nepareizā virzienā prom no Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas.

Pasaule Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti

Francijas Klusā okeāna teritorijā Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti, kuru laikā nošauts viens cilvēks, desmitiem ievainoti un 140 cilvēki aizturēti, trešdien paziņojušas varasiestādes.

Pasaule Francijā simtiem policistu meklē izbēgušu cietumnieku

Francijā simtiem policistu izvietoti Normandijā, lai atrastu ieslodzīto, kurš otrdien izbēga no policijas furgona ceļā uz cietumu.

Lasiet arī

Pasaule Austrālijā sestdien notiek referendums par aborigēnu īpašajām tiesībām

Austrālijā sestdien notiek referendums par konstitūcijas grozījumiem, kas paredz īpašas tiesības aborigēniem, tajā skaitā atsevišķas aborigēnu konsultatīvas padomes izveidi.

Pasaule Austrālijā 14.oktobrī notiks referendums par aborigēnu īpašajām tiesībām

Austrālijā 14.oktobrī notiks referendums par aborigēnu īpašajām tiesībām ietekmēt likumdošanas procesu, trešdien paziņoja valsts premjerministrs Entonijs Albanīzs.

Pasaule Vīrietim apsūdzības par 110 dzimumaktiem ar bērniem, kas jaunāki par 10 gadiem

Bijušais bērnu aprūpes darbinieks apsūdzēts 91 bērna seksuālā izmantošanā.

Pasaule Austrālijā apstiprina referenduma rīkošanu par aborigēnu īpašajām tiesībām

Austrālijas Senāts pirmdien apstiprinājis likumus, kas paver ceļu referendumam par aborigēnu īpašajām tiesībām ietekmēt likumdošanas procesu.