Slovākijas premjers aptur kontaktus ar lielākajiem medijiem

Pasaule
LETA 13:34, 21.11.2023 0

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico pārtraucis "jebkādus sakarus" ar valsts lielākajiem medijiem, apgalvojot, ka tie nesniedz "patiesu, savlaicīgu un visaptverošu" informāciju.

 

Fico pirmdien paziņoja, ka tiek apturēta "jebkādi sakari" ar televīzijas kanālu "TV Markiza", laikrakstiem "Dennik N" un "SME", kā arī ar portālu "Aktuality".

"Dennik N" galvenais redaktors Matūšs Kostolnijss paziņoja, ka tāda premjera rīcība ir pretrunā ar amatpersonu pienākumu informēt medijus. Vienlaikus viņš atzina, ka Fico ar laikraksta pārstāvjiem nav runājis jau gadiem ilgi, tomēr uzsvēra, ka tagad Fico ir premjerministrs.

Fico iepriekš paziņoja par plānu mediju pārstāvjiem aizliegt ieeju valdības ēkās. Deviņi Eiropas Parlamenta deputāti no Slovākijas lūguši Eiropas Savienības vērtību un caurskatāmības komisārei Verai Jourovai izvērtēt Fico rīcību.

Pret Fico paziņojumu pie valdības ēkas protestē arī studenti.

Fico pārstāvētās partijas "Smer" līderis Ļubošs Blaha apgalvo, ka, piemēram, "TV Markiza" izplata seksuālajām minoritātēm labvēlīgu, rusofobisku un pret kreisajiem vērstu propagandu.

Slovākijas parlaments vēlas aizliegt arī ierasto praksi, kad žurnālisti cenšas notvert politiķus un iegūt no tiem komentārus parlamenta ēkas gaiteņos.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Baltkrievija vēršas pret opozīcijas aktīvistiem, konfiscējot viņu īpašumus

Baltkrievijas varas iestādes ceturtdien paziņoja, ka veikušas reidus un konfiscējušas nekustamos īpašumus, kas pieder 104 opozīcijas aktīvistiem, kuri aizbēguši no valsts.

Pasaule Dronu uzbrukumi izraisa desmitiem sprādzienu Krimā un Novorosijskā

Krievijas okupētā Krimas pussala un Krasnodaras novada Novorosijskas pilsēta naktī uz piektdienu tika pakļautas bezpilota lidaparātu un jūras dronu uzbrukumiem, kas izraisīja desmitiem sprādzienu.

Pasaule Kijiva: Izjaukts krievu plāns maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskā

Ukrainas karavīri izjaukuši Krievijas karaspēka plānu Harkivas apgabalā maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskas pilsētas teritorijā un tur nostiprināties, aizstāvjiem turpinot pildīt kaujas uzdevumus pilsētas ziemeļu daļā un turot pretinieku uguns kontrolē, pavēstīja Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pasaule Armēnija un Azerbaidžāna vienojas par strīdīgajiem robežas posmiem

Armēnija un Azerbaidžāna panākušas vienošanos par strīdīgajiem robežas posmiem, kas ir solis ceļā uz attiecību normalizēšanu.

Lasiet arī

Pasaule Slovākijas premjers maina toni Ukrainas kara jautājumā

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico ceturtdien aicināja uz mierīgu Ukrainas kara atrisinājumu, kas respektētu tās "teritoriālo integritāti". Tas iezīmēja toņa maiņu salīdzinājumā ar iepriekšējiem Fico izteikumiem, kas bijuši Krievijai draudzīgi.

Pasaule Slovākijas prezidenta vēlēšanās uzvarējis prokrieviskās koalīcijas kandidāts

Slovākijā sestdien notikušajā prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarējis prokrieviskās valdošās koalīcijas kandidāts, parlamenta spīkers Peters Pellegrīni, liecina provizoriskie rezultāti, kas iegūti pēc gandrīz visu balstu saskaitīšanas.

Pasaule Slovākijas valdība reorganizēs sabiedrisko raidsabiedrību

Slovākijas valdība kreisi populistiskā premjerministra Roberta Fico vadībā ir izprovocējusi protestus ar saviem plāniem reorganizēt sabiedrisko raidsabiedrību RTVS.

Pasaule Čehija vairs nerīkos kopīgas valdību sēdes ar Slovākiju

Čehijas valdība trešdien pavēstīja, ka tuvāko mēnešu laikā nerīkos kopīgas sēdes ar Slovākijas valdību, Prāgas un Bratislavas domstarpībām Ukrainas jautājumā kļūstot arvien asākām.