Igaunijā sāks raidīt pirmā radiostacija ukraiņu valodā

Pasaule
LETA 09:13, 17.11.2023 0

Igaunijā piektdien sāks raidīt pirmā radiostacija ukraiņu valodā.

 
Foto: pixabay

Radiostacijas "Druzi" programmā būs ukraiņu un igauņu mūzika, kā arī ziņas un informācija.

Kopš Krievijas iebrukuma sākuma pagājušā gada februārī valstī ir ieradušies vairāk nekā 120 000 bēgļi no Ukrainas, un Igaunijas ukraiņu diaspora ir četrkāršojusies.

Igaunijas Ukraiņu organizāciju asociācija norāda, ka tas licis apsvērt nepieciešamību ieviest mediju kanālu, lai ukraiņi varētu saglabāt savu kultūras identitāti un valodu, kā arī piekļūt objektīvai un neatkarīgai informācijai.

Kanāla mērķis ir arī veicināt ukraiņu integrāciju Igaunijas sabiedrībā un stiprināt dialogu starp ukraiņu un igauņu kopienām.

"Ar šādu mērķi tika izveidots radio "Druzi". Mēs esam pārliecināti, ka "Druzi" bagātinās Igaunijas ukraiņu dzīvi un veicinās viņu integrāciju Igaunijas sabiedrībā, vienlaikus saglabājot saikni ar dzimteni un ukraiņu kopienu," norāda Igaunijas Ukraiņu organizāciju asociācijas vadītājs Volodimirs Palamars.

Jaunajā radiostacijā tiks atskaņota ukraiņu un igauņu mūzika, kā arī klausītāji tiks informēti par jaunākajām ziņām un notikumiem saistībā ar ukraiņu kopienu Igaunijā.

Būs arī programmas par ukraiņu un igauņu kultūru, vēsturi, tradīcijām un ēdieniem, kā arī izglītojošas valodu programmas gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Lasiet arī

Pasaule Igaunija plāno remontēt Iklas robežšķērsošanas punktu

Igaunijas Transporta departaments 2026.gadā plāno remontēt daļu robežšķērsošanas punkta Iklā, kas ir lielākais robežšķērsošanas punkts uz Igaunijas robežas ar Latviju.

Pasaule Igauņu uzņēmums augustā sāks testēt vilcienu savienojumu Tartu-Rīga

Igaunijas valstij piederošais pasažieru vilcienu operators "Eesti Liinirongid", kas strādā ar zīmolu "Elron", augusta vidū sāks testēt vilcienus plānotajā maršrutā Tartu-Rīga.

Ekonomika «Bolt» zaudējumi pērn pieauguši līdz 91,9 miljoniem eiro

Igaunijas mobilitātes tehnoloģiju kompānijas "Bolt" zaudējumi pērn pieauguši līdz 91,9 miljoniem eiro, un tas ir par 27,3% vairāk salīdzinājumā ar 72,2 miljonu eiro zaudējumiem 2022.gadā, liecina uzņēmuma gada finanšu pārskats.

Pasaule Igaunija uz divām dienām slēdz Narvas robežkontroles punktu

Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments sestdien un svētdien slēgs Narvas robežšķērsošanas punktu cilvēku plūsmai virzienā uz Krieviju, jo Krievijas robežsargu palēninātā darba dēļ izveidojušās garas rindas.