Ķīnas prezidents ieradies uz APEC samitu ASV

Pasaule
LETA 08:40, 15.11.2023 0

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins otrdien ieradies Sanfrancisko uz Āzijas un Klusā okeāna samitu, kura laikā viņam paredzēta tikšanās ar ASV prezidentu Džo Baidenu.

 
Foto: Xinhua

Pēdējo reizi Sji apmeklēja ASV pirms sešiem gadiem. Trešdien plānotās Sji un Baidena sarunas būs viņu pirmā tikšanās klātienē šogad.

Āzijas - Klusā okeāna ekonomiskās sadarbības (APEC) samits Sanfrancisko sākās sestdien un turpināsies līdz 17.novembrim. Forums apvieno 21 valsti, kas kopā veido aptuveni 60% no pasaules ekonomikas.

Sji lidostā sagaidīja Kalifornijas gubernators Gevins Ņūsoms un ASV finanšu ministre Dženeta Jelena.

ASV ir paudušas cerību par attiecību stabilizēšanos ar Ķīnu un ierobežotu sadarbības jomu atrašanu. Arī Baidens otrdien izteicās, ka ASV nevēlas distancēties no Ķīnas, bet vēlas labākas attiecības.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Spānija pieprasa no Argentīnas prezidenta publisku atvainošanos

Spānija pirmdien pieprasījusi publisku atvainošanos no Argentīnas prezidenta Havjera Mileja par Spānijas premjerministra Pedro Sančesa sievas nodēvēšanu par korumpētu.

Pasaule Par uzbrukumu tūristiem Afganistānā uzņemas atbildību «Islāma valsts»

Džihādistu grupējums "Islāma valsts" uzņēmies atbildību par uzbrukumu ārzemju tūristiem Afganistānā, kurā tika nogalināti trīs Spānijas pilsoņi un trīs afgāņi, bet starp ievainotajiem ir Lietuvas pilsone.

Pasaule Irānas mediji: Raisi un citi avarējušā helikoptera pasažieri gājuši bojā

Irānas prezidents Ibrahims Raisi un vēl astoņi cilvēki, kas atradās avarējušā helikopterā, ir gājuši bojā, pirmdien ziņo Irānas valsts mediji.

Pasaule Nav pazīmju,ka avarējušajā Irānas prezidenta helikopterā kāds būtu palicis dzīvs

Glābēji nav konstatējuši pazīmes, ka avarējušajā helikopterā, kurā lidoja Irānas prezidents Ibrahims Raisi un citas amatpersonas, kāds būtu palicis dzīvs, pirmdien vēsta Irānas valsts televīzija.

Lasiet arī

Pasaule Sji sāk vizīti Eiropā

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins svētdien ieradās Parīzē, sākot sešu dienu vizīti Eiropā.

Pasaule Mediji: Blinkens brīdinās Ķīnu par sankcijām

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nākamnedēļ vizītes laikā Ķīnā plāno brīdināt, ka Vašingtona noteiks sankcijas, ja Pekina nepārtrauks piegādāt Krievijai militārās un divējāda lietojuma tehnoloģijas, ziņo laikraksts "Financial Times" (FT) un aģentūra "Bloomberg".

Pasaule Ķīna pārmet Filipīnām spriedzes saasināšanu Dienvidķīnas jūrā

Ķīna ceturtdien pārmetusi Filipīnām spriedzes saasināšanā Dienvidķīnas jūrā.

Sabiedrība PVD iznīcināšanai nosūtījis 840 iepakojumu Ķīnas izcelsmes zaļās tējas

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) iznīcināšanai nosūtījis 840 iepakojumus jeb 75,6 kilogramus Ķīnas izcelsmes zaļās tējas, jo, veicot laboratorisko kontroli, tējā konstatētas Eiropas Savienībā (ES) neatzīta pesticīda, tolfenpirāda atliekvielas, liecina PVD tīmekļvietnē publiskotā informācija.