ASV veic triecienus pret diviem ar Irānu saistītiem mērķiem Sīrijā

Pasaule
LETA 07:25, 13.11.2023 0

Atbildot uz uzbrukumu ASV karavīriem Irākā un Sīrijā turpināšanos, ASV armija Sīrijas austrumos veikusi triecienus pret diviem mērķiem, kurus izmanto Irānas gvardes vienības un ar Irānu saistīti grupējumi, svētdien paziņoja ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins.

 

Tā ir trešā reize nedaudz vairāk kā divu nedēļu laikā, kad ASV atbild kaujiniekiem par arvien biežākiem uzbrukumiem bāzēm Irākā un Sīrijā, kurās ir ASV karavīri.

Ostins norādīja, ka triecienu mērķis bija mācību poligons pie Abukamas un kaujinieku patvēruma vieta Majadīnā, kurus izmanto gan Irānas Revolucionārās gvardes spēki, gan Irānas atbalstīti kaujinieki.

Kā viņš uzsvēra, ASV prezidentam Džo Baidenam "prioritāšu sarakstā ASV karavīru drošība ir galvenā, un, dodot rīkojumu par šodienas darbībām, viņš skaidri pauda, ka ASV aizstāvēs sevi, savus karavīrus un savas intereses".

ASV bāzēm Irākā un Sīrijā kopš 17.oktobra uzbrukts gandrīz 50 reižu. Šajos uzbrukumos ievainoti vismaz 56 ASV karavīri, liecina Pentagona sniegtā informācija. Visi ievainotie jau atsākuši dienesta pienākumus.

Iepriekš līdzīgus triecienus Sīrijas austrumos ASV veica oktobrī un novembra sākumā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēla pauž vilšanos par Baidena brīdinājumiem

Izraēlas vēstnieks ANO ceturtdien paudis vilšanos par ASV prezidenta Džo Baidena draudiem pārtraukt noteiktas ieroču piegādes Izraēlai, ja tā uzbruks Rafahas pilsētai Gazas joslas dienvidos.

Pasaule Ukraina veic triecienu naftas pārstrādes rūpnīcai Baškortostānā

Krievijā Baškortostānas republikā Salavatas pilsētā ar Ukrainas Drošības dienesta (SBU) dronu veikts trieciens naftas pārstrādes rūpnīcai, paziņojis avots Ukrainas izlūkdienestos.

Pasaule Slovēnija sāk Palestīnas valsts atzīšanas procedūru

Slovēnijas valdība ceturtdien pieņēmusi lēmumu atzīt Palestīnas valsti, kas tiks nodots apstiprināšanai parlamentā līdz jūnija vidum.

Pasaule Atbrīvots Igaunijas valstspiederīgais, kas atradās uz Irānas sagrābtā kuģa

Irāna ceturtdien atbrīvojusi Igaunijas valstspiederīgo, kurš bija starp 13.aprīlī Hormuza šaurumā sagrābtā kuģa "MSC Aries" apkalpes locekļiem, informēja Igaunijas Ārlietu ministrijā.

Lasiet arī

Pasaule ASV Senāts atbalsta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV Kongresa augšpalāta Senāts otrdienas vakarā atbalstīja likumprojektu paketi, kura ietver likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Pasaule Mediji: Blinkens brīdinās Ķīnu par sankcijām

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nākamnedēļ vizītes laikā Ķīnā plāno brīdināt, ka Vašingtona noteiks sankcijas, ja Pekina nepārtrauks piegādāt Krievijai militārās un divējāda lietojuma tehnoloģijas, ziņo laikraksts "Financial Times" (FT) un aģentūra "Bloomberg".

Pasaule ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.

Pasaule Baidens sasauks G7 līderu tikšanos par Irānas uzbrukumu Izraēlai

ASV prezidents Džo Baidens solījis šodien sasaukt G7 valstu līderu tikšanos, lai saskaņotu vienotu diplomātisku atbildi uz Irānas dronu un raķešu uzbrukumu Izraēlai.